maandag 17 februari 2020
Lamme Leidse Meme voor Pseudocorporale Teens
donderdag 13 februari 2020
Wees niet bang voor meer weblectures
VVD'er Dennis Wiersma vindt colleges in een zaal maar ouderwets. Gooi alles toch lekker online. Een oud idee waar best wat voor is te zeggen.
donderdag 13 februari 2020
Ik weet nu precies hoeveel mijn principes waard zijn
Columnist Benjamin worstelt met prijzen voor universitair personeel. 'Toen ik zelf niet genomineerd was, bleek ik toch geïrriteerd.'
donderdag 13 februari 2020
Nooit was ik zo onder de indruk van een docent
‘I love Auschwitz’, zei ze opgewekt. Een extreem ongemakkelijke opmerking, maar ze bedoelde het niet kwaad. Het deed me denken aan ‘dat ene college’.
donderdag 13 februari 2020
Bandirah
dinsdag 11 februari 2020
Studenten journalistiek zijn onder druk gezet, en dat is kwalijk
Studenten Journalistiek en Nieuwe Media is door de docent wel degelijk ontraden om zich op het met sloop bedreigde Doelencomplex te richten, vanwege de ‘gevoeligheid van het onderwerp’, schrijft Jan Frensen.
donderdag 6 februari 2020
Studiekeuzeteststress
Belangrijke keuzes maken blijft een beetje nattevingerwerk, en daar houden we niet van.
donderdag 6 februari 2020
Waarom ik vrolijk word van vervalsingen
Om succesvol te vervalsen is bijzonder veel kennis en vaardigheid nodig, waardoor de vervalser zelf wel eens een historicus kan zijn, of zo veel weet en kan, dat er elk relevant verschil wegvalt tussen vervalser en expert.
donderdag 6 februari 2020
Pak de werkdruk echt aan: hef NWO op!
NWO en de universiteiten willen samen de werkdruk verlagen. NWO-voorzitter Stan Gielen riep zelfs op tot onorthodoxe maatregelen. Maar de huidige plannen zijn niet meer dan een schijnvertoning. Er is een veel drastischer maatregel nodig, schijft Mark de Rooij: laten we daarom NWO opheffen!
donderdag 6 februari 2020
De belabberde culinaire bubbel van studentenhuizen
'Zou het echt zo zijn dat we gewoon nooit hebben leren koken? Zijn we simpelweg lui? Of zijn studenten gewoon inspiratieloze kneuzen die oprecht niets anders kunnen bedenken dan een drietal deprimerende Italiaanse gerechten?'
donderdag 6 februari 2020
Bandirah
donderdag 6 februari 2020
Japans op poster diende als versiering
Waarom staat er foutief Japans op posters die studieplekken op de universiteit aanprijzen? Medewerker Guan van Zoggel legt het uit.