donderdag 16 mei 2019
Wie tegen Engels is, is nog geen (rechtse) nationalist
Wie zich tegen de verengelsing van de universiteit keert, hoeft heus niet op Wilders te stemmen. Laten we de discussie zuiver houden, betoogt Rint Sybesma.
donderdag 16 mei 2019
Waar blijft die ombudsman?
Waarom blijft de universiteit zich verzetten tegen het aanstellen van een ombudsfunctionaris? Als het college van bestuur daadwerkelijk de sociale onveiligheid wil aanpakken, moet het luisteren naar wat studenten en medewerkers willen, betoogt Bart van der Steen.
donderdag 16 mei 2019
S.O.S.
Gelukkig stond de universiteit begin deze maand niet écht in brand, want hoe zou het dán zijn afgelopen? Voor dove en slechthorende medewerkers was het in ieder geval een duidelijk signaal: medewerkers met een functiebeperking zijn vooralsnog een ondergeschoven kindje.
donderdag 16 mei 2019
Column: Erkenning
woensdag 15 mei 2019
Bandirah
donderdag 9 mei 2019
Lekker blijven lachen
Zat het CDA maar in de regering, dan konden ze op landelijke schaal iets doen tegen lachgasoverlast - oh, wacht.
donderdag 9 mei 2019
Nuttige idioten
"Door hun voorliefde voor het land zijn deze studenten vatbaar voor mooie retoriek en desinformatie. Het gaat hier om een aanzienlijk deel van alle Ruslandexperts die we in dit land opleiden – en zoveel leiden we er niet op."
donderdag 9 mei 2019
Samenwonen
donderdag 9 mei 2019
Bandirah
donderdag 9 mei 2019
Geen vaste baan, geen aanvraag: NWO en universiteit frustreren carrières van jong talent
Universiteiten en geldverstrekker NWO houden elkaar in een wurggreep waarvan jonge onderzoekers de dupe zijn, schrijft Maikel Kuijpers. ‘Slechts met een vast contract is er kans op onderzoeksgeld, slechts met onderzoeksgeld is er kans op een vast contract.’
woensdag 24 april 2019
De academische vrijheid, zeker die van mij, staat onder zware druk
Op dezelfde dag dat zijn persoonlijke veiligheid werd besproken, moest Remco Breuker toezien hoe de Tweede Kamer zich zorgen maakt om zijn stemgedrag. Dit is zijn bijdrage aan de hoorzitting ‘Verscheidenheid en diversiteit in de wetenschap’.
donderdag 18 april 2019
Geen commentaar: The Usual Suspects
Alleen de meest excellente wetenschappers mogen beurzen aanvragen van de minister. Raad eens hoe universiteiten bepalen wie er het meest excellent is? Door te kijken wie er beurzen krijgen.