donderdag 20 juni 2019
De Lakenhal is eindelijk weer open
Gisteren heropende koning Willem-Alexander Museum De Lakenhal. Maar wat is er te zien?
donderdag 20 juni 2019
Witte kopernekken
Het afgelopen jaar belichtte masterstudent film & photographic studies Eliza Jordaan zich op de verborgen schatten van Museum De Lakenhal. In het slot: een zwanenband.
donderdag 13 juni 2019
De Leidse jaren van Ramses Shaffy
Zaterdag wordt in het Terweepark een monument onthuld van zanger Ramses Shaffy (1933-2009). Een nieuw boek beschrijft hoe hij in Leiden zijn tienerjaren doorbracht.
donderdag 13 juni 2019
Oproep: wie wil Rembrandts lijk zijn?
Toneelambities? De organisatie van de Leidse Rembrandt Dagen is nog op zoek naar een (mannelijke) figurant die een lijk wil spelen op 13 en 14 juli.
donderdag 6 juni 2019
Picasso and Einstein walk into a bar…
Het Leiden English Theatre laat in twee stukken allerlei historische beroemdheden langskomen. ‘Weinig decor, veel monologen en grappen.’
donderdag 6 juni 2019
Bach, Billie en blue trash
Van emmers als muziekinstrument tot een pianosonate, en van Billie Holiday tot blazersensemble: het is allemaal te vinden bij de Leidse Hofjesconcerten.
dinsdag 4 juni 2019
‘I am the devil, moehahaha!’
Tot hun eigen verbazing belandde de Leidse rockband Batwölf op het grootste metalfestival van Nederland: FortaRock in Nijmegen. Mare volgde de band van gitarist en universitair medewerker Frank Imthorn bij het grootste optreden tot nu toe.
donderdag 23 mei 2019
‘Je minder Nederlander voelen, dat is alleen maar goed voor een mens’
Door zijn verhuizing naar Italië ontdekte schrijver Ilja Leonard Pfeijffer ‘de grote thema’s van deze tijd’. Zaterdag spreekt hij op het Get Lost Festival.
donderdag 23 mei 2019
Specht, snavel, snot
Tot aan de heropening van Museum De Lakenhal stort masterstudent film & photographic studies Eliza Jordaan zich op de verborgen schatten. Deze week: wat je niet meer níet kunt zien.
woensdag 15 mei 2019
(G)een aanval op de pik
In de voorstelling 'Saampies' wil het cabaretduo Vlamousse politiek correct taalgebruik aankaarten.
woensdag 15 mei 2019
Gevangen in de moeilijkste taal ter wereld
In de escaperoom Afrikaanse talen kun je alleen uit de cel ontsnappen door een verhaal over een monster te doorgronden.
donderdag 9 mei 2019
De moord op de Nachtwacht
Als een soort Sherlock Holmes onderzocht de Britse filmregisseur Peter Greenaway enkele van ‘de honderd mysteries’ op Rembrandts Nachtwacht. ‘Het is een aanklacht tegen moord.’