donderdag 19 september 2019
Drie tips voor de Nacht van Ontdekkingen
Zaterdagavond viert Leiden het jaarlijkse festival van kunst en kennis: de Nacht van Ontdekkingen. In de hele stad zijn lezingen, excursies en optredens. Mare tipt er alvast drie.
donderdag 12 september 2019
Wat maakt jou jou?
Zijn we lijnentrekkers of ontdekkingsreizigers? Om die vraag te beantwoorden deelt het Nieuw Utrechts Toneel het publiek in tweeën.
donderdag 12 september 2019
Popupclub opent in voormalige InCasa
Het clubaanbod in Leiden is schraal, maar daar komt verandering in, voor acht maanden. Vrijdag start De Popupclub in het voormalige InCasa. ‘Die container vol drank mag op.’
donderdag 5 september 2019
Hoe bijna mislukt veldwerk toch nog een scriptie én een thriller opleverde
Eén dronken nacht redde niet alleen de scriptie van de Leidse thrillerschrijver Jeroen Windmeijer (50), het vormde ook de basis van zijn vierde boek. ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is, maar het heeft me toen echt geholpen.’
donderdag 20 juni 2019
Museum De Lakenhal is eindelijk weer open
Koning Willem-Alexander heropende Museum De Lakenhal. Maar wat is er te zien?
donderdag 20 juni 2019
Witte kopernekken
Het afgelopen jaar belichtte masterstudent film & photographic studies Eliza Jordaan zich op de verborgen schatten van Museum De Lakenhal. In het slot: een zwanenband.
donderdag 13 juni 2019
De Leidse jaren van Ramses Shaffy
Zaterdag wordt in het Terweepark een monument onthuld van zanger Ramses Shaffy (1933-2009). Een nieuw boek beschrijft hoe hij in Leiden zijn tienerjaren doorbracht.
donderdag 13 juni 2019
Oproep: wie wil Rembrandts lijk zijn?
Toneelambities? De organisatie van de Leidse Rembrandt Dagen is nog op zoek naar een (mannelijke) figurant die een lijk wil spelen op 13 en 14 juli.
donderdag 6 juni 2019
Picasso and Einstein walk into a bar…
Het Leiden English Theatre laat in twee stukken allerlei historische beroemdheden langskomen. ‘Weinig decor, veel monologen en grappen.’
donderdag 6 juni 2019
Bach, Billie en blue trash
Van emmers als muziekinstrument tot een pianosonate, en van Billie Holiday tot blazersensemble: het is allemaal te vinden bij de Leidse Hofjesconcerten.
dinsdag 4 juni 2019
‘I am the devil, moehahaha!’
Tot hun eigen verbazing belandde de Leidse rockband Batwölf op het grootste metalfestival van Nederland: FortaRock in Nijmegen. Mare volgde de band van gitarist en universitair medewerker Frank Imthorn bij het grootste optreden tot nu toe.
donderdag 23 mei 2019
‘Je minder Nederlander voelen, dat is alleen maar goed voor een mens’
Door zijn verhuizing naar Italië ontdekte schrijver Ilja Leonard Pfeijffer ‘de grote thema’s van deze tijd’. Zaterdag spreekt hij op het Get Lost Festival.