woensdag 24 april 2019
Prof mag niet publiceren over Doornroosje: ‘Politieke correctheid loopt uit de hand’
Een artikel van citatie-expert Ton van Raan is geweigerd omdat de term ‘sleeping beauties’ – zijn sprookjesmetafoor voor herontdekte publicaties – aanstootgevend zou zijn. ‘Ik weiger te capituleren.’
donderdag 18 april 2019
Kort nieuws
donderdag 18 april 2019
Zorgen bij Rechten om taaltoets
De taalvaardigheid van rechtenstudenten schiet nog steeds tekort. Mogelijk wordt de taaltoets ook in het tweede en derde jaar van de bachelor verplicht.
donderdag 18 april 2019
LU-kaart opent afvalcontainers
Het pasje van de universiteit, de LU-kaart, kan ook gebruikt worden om ondergrondse vuilcontainers te openen. Net als ID-kaarten, bibliotheekpassen en smartphones. De gemeente zegt dat het tijdelijk is.
donderdag 18 april 2019
‘Alleen toppers een beurs’
Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven vindt dat het aanvragen van beurzen overgelaten moet worden aan de ‘excellente’ wetenschappers.
donderdag 18 april 2019
Eftelingmuziek tegen zwervers
In de grofvuilopslag en de fietsenkelder van de Pelikaanhof draait voortaan de hele nacht de muziek van Eftelingattractie Carnaval Festival. Doel: zwervers weren die er slapen op de door studenten achtergelaten meubels.
donderdag 18 april 2019
Nieuw ontruimingsplan KOG
Bij een ontruiming vanwege een calamiteit moeten studenten en medewerkers van het KOG niet langer verzamelen voor het gebouw, maar zich juist verspreiden. Dat heeft te maken met angst voor school shootings.
donderdag 18 april 2019
Nieuwe master afgekeurd
De master Population Health Management die het Leids Universitair Medisch Centrum in Den Haag wilde gaan geven, gaat voorlopig niet door.
donderdag 11 april 2019
Kort nieuws
donderdag 11 april 2019
Werven met snoepkikkers en paaseitjes
Op de universiteit is het deze week weer verkiezingstijd, waarin studenten kunnen stemmen op de partij door wie zij zich het liefst vertegenwoordigd zien in de faculteitsraden en universiteitsraad.
donderdag 11 april 2019
Advies: toch geen studentenhuis
Met het ombouwen van het pand aan de Haagweg 47 tot een studentenhuis breekt de gemeente haar eigen regels over verkamering, vindt de adviescommissie Bezwaarschriften.
donderdag 11 april 2019
Waar is het geheime document?
Volgens studentenpartij LVS zou de christelijke studentenvereniging NSL op grond van seksuele geaardheid discrimineren. De universiteit ging in gesprek met de Navigators en concludeerde dat er niets aan de hand is. Maar daar neemt LVS geen genoegen mee. Want een geheim document is nog steeds niet boven water gekomen.