donderdag 14 november 2019
Kort nieuws: investeringsfonds voor niet-bèta's en toch geld voor TU Delft
donderdag 14 november 2019
Statenhof wordt studentencomplex
Gebouw De Statenhof in Leiderdorp wordt zo goed als zeker een studentencomplex. De omgevingsvergunning is inmiddels door de gemeente verleend, zegt een woordvoerder van de gemeente Leiderdorp.
donderdag 14 november 2019
Kinderbijslag minderjarige studenten
Vier jaar na het invoeren van het leenstelsel corrigeert het kabinet een ‘kromme situatie’: minderjarige studenten krijgen nu wel tot hun achttiende kinderbijslag.
donderdag 14 november 2019
Rechten wil voorkomen dat promovendi te veel onderwijs geven
De faculteit Rechtsgeleerdheid wil voorkomen dat promovendi te veel onderwijs geven. Om dat te regelen is er een memo verschenen. Maar geld voor coaching komt er waarschijnlijk niet.
donderdag 14 november 2019
Twee studentes slachtoffer van zedenincidenten in centrum Leiden
Studentenverenigingen waarschuwen ’s nachts niet alleen over straat te gaan, nadat vrouwelijke studenten zijn lastiggevallen.
donderdag 14 november 2019
Twijfel over verdeling leenstelselgeld
De faculteit Rechten heeft in 2020 ruim een ton extra te besteden. Een klein deel daarvan wil het faculteitsbestuur inzetten voor Brightspace-workshops voor docenten. Daar was de nodige kritiek op tijdens de faculteitsraad maandag.
donderdag 14 november 2019
Studenten hokken met ex-gedetineerden
In Zwolle worden plannen ontwikkeld om studenten samen te laten wonen met ex-gedetineerden.
donderdag 14 november 2019
Meer geld voor beperking
Leidse studenten met een medische beperking, krijgen vanaf volgend jaar meer geld dan de honderd euro per maand die hen nu wordt uitgekeerd.
donderdag 14 november 2019
Toekomst Haagweg 47 nog onzeker
Of het studentenhuis in het pand aan de Haagweg 47 mag blijven is nog niet helemaal zeker. In antwoorden op schriftelijke vragen laat het stadsbestuur weten de vergunning in ieder geval te handhaven tot de uitspraak van de rechtbank.
dinsdag 12 november 2019
Gezondheidspartij NLBeter hoeft geen vriendjes te blijven met het bedrijfsleven
Psychiater Esther van Fenema werkte tien jaar bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds kort is ze bezig met de oprichting van een nieuwe politieke partij: NLBeter.
donderdag 7 november 2019
Kort nieuws: mislukte ontruiming op het FSW en een bedrijf dat beweert je studieschuld te kunnen wissen
donderdag 7 november 2019
Petitie voor gesloten kantine Gorlaeus
De kantine in het collegezalengebouw (of schotelgebouw) van het Gorlaeus is sinds de zomer gesloten. Scheikundestudent Ivo Joosten (20) is een petitie gestart om die terug te krijgen.