maandag 20 mei 2019
Slang gevonden voor Pelikaanhof
Bij studentencomplex de Pelikaanhof is zondagnacht een Koningspython gevonden. Het dier lag voor een van de ingangen van de flat.
donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws
donderdag 16 mei 2019
Raad tegen verplichte matching
Het college van bestuur wil dat alle opleidingen een verplichte matching invoeren. De universiteitsraad vindt het te ver gaan om dit op te leggen aan alle studies. Voorlopig wil de raad dan ook nog niet instemmen met het plan.
donderdag 16 mei 2019
Verbazing over geld voor eliteklasje
Het geld van het afschaffen van de basisbeurs begint richting de universiteiten te stromen. Volgend jaar investeert de Universiteit Leiden 7,7 miljoen euro in kwalitatief hoogstaand onderwijs.
donderdag 16 mei 2019
'Nee' zeggen tegen autisten
Studentenombudsman Eugène van der Heijden vermoedt dat sommige langlopende klachtenprocedures het gevolg zijn van een autistische stoornis van de indieners. Dat blijkt uit zijn verslag over 2018.
donderdag 16 mei 2019
GroenLinks: weg met leenstelsel
GroenLinks heeft maandag haar steun voor het leenstelsel ingetrokken, waarvoor het medeverantwoordelijk was. De partijtop is om, mailde partijleider Jesse Klaver de leden.
donderdag 16 mei 2019
NWO: vaste baan blijft vereist
Het aantal aanvragen voor de zogeheten Vidi-onderzoekssubsidie van NWO is lager, maar alle instellingen, instituten en disciplines doen nog mee, concludeert de subsidieverstrekker in haar evaluatie.
donderdag 9 mei 2019
Op kamers bij werklozen?
De Leidse wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) wil dat bijstandsgerechtigden een kamer kunnen verhuren aan studenten. Haar plan leidde tot Kamervragen.
donderdag 9 mei 2019
Studenten proberen senator tegen renteverhoging studieschuld te laten stemmen
Studentenactivisten proberen Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler te overtuigen om tegen de verhoging van de rente op studieschuld te stemmen.
donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws
donderdag 9 mei 2019
Sociaal onveilige werkomgeving op universiteiten
Vrouwelijke wetenschappers krijgen regelmatig te maken met intimidatie in allerlei vormen, blijkt uit nieuw onderzoek. Toereikende hulpverlening ontbreekt: als ze hun verhaal al ergens durven te doen, wordt er niks mee gedaan.
donderdag 9 mei 2019
Kamerquota voor Leidse wijken
Het Leidse stadsbestuur wil dat er per straat maar een beperkt aantal woningen mag worden ‘verkamerd’. Daarmee zouden ze vooral de verkamering buiten de binnenstad aan banden leggen.