vrijdag 26 mei 2023
#Kunstgate-commissie: weggehaald schilderij verdient prominente plek in Academiegebouw
Het groepsportret van Leidse universiteitsbestuurders dat in november prompt van de muur werd gehaald, moet een prominente plek krijgen in het Academiegebouw, zo oordeelt de commissie die naar aanleiding van #kunstgate is aangesteld.
donderdag 25 mei 2023
Faculteitsraad Geesteswetenschappen bezorgd over lage verkiezingsopkomst
Dat de opkomst voor de verkiezing van de studentleden vorige maand slechts 12,5 procent was, is de raad een doorn in het oog. Ook valt de opkomst bij de vergaderingen tegen.
donderdag 25 mei 2023
Intimidatie, verbale agressie, uitsluiting en roddelen: universiteit moet veiliger
De universiteitsraad vindt dat het college meer moet doen om de sociale veiligheid te verbeteren aangezien 14 procent van de medewerkers last heeft van intimidatie, verbale agressie, uitsluiting en roddelen. Ook voelen melders van klachten zich lang niet altijd goed ondersteund.
donderdag 25 mei 2023
Bestuur Sociale Wetenschappen wil werkgroepen tegen werkdruk
De faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) wil de werkdruk onder docenten verminderen. Om erachter te komen hoe wil het faculteitsbestuur een werkgroep organiseren waar docenten hun ideeën kunnen delen met het bestuur.
donderdag 25 mei 2023
Voltallig bestuur van rechtenfaculteit stapt op vanwege verstoorde verhoudingen
Het hele bestuur van de Rechtenfaculteit stopt. De bestuursleden leggen per 1 juli hun taken neer, omdat ‘de onderlinge verhoudingen binnen het faculteitsbestuur niet meer zodanig zijn dat het bestuur optimaal kan functioneren.’
donderdag 25 mei 2023
Stroomstoring en ontruimingen na brand op Bio Science Park
In het ketelhuis naast het Huygensgebouw op het Bio Science Park is op dinsdagochtend brand uitgebroken. De brand leidde tot een grote stoomstoring in verschillende universiteitsgebouwen, waaronder het Gorlaeus en het USC. Inmiddels is het grootste deel van de schade hersteld.
donderdag 25 mei 2023
Voorzitter van de universiteitsraad weggestuurd in besloten vergadering: ‘Dit verbaast mij’
Tijdens een besloten vergadering heeft de universiteitsraad voorzitter Bas Knapp uit zijn functie gezet. Er zijn wel vraagtekens. ‘Ik was er niet bij toen deze beslissing werd genomen, en ken de juridische status van deze bijeenkomst niet.’
donderdag 25 mei 2023
Meer docenten en Nederlands, Frans en Duits blijven zelfstandig
De faculteit Geesteswetenschappen heeft twintig extra universitair docenten over de instituten verdeeld en besteedt een half miljoen euro aan nieuwe computers en andere infrastructuur. En: de talenopleidingen Nederlands, Duits en Frans blijven bestaan.
dinsdag 23 mei 2023
Brand Bio Science Park: Sylvius en Gorlaeusgebouw nog dicht, andere gebouwen hebben weer stroom
In het ketelhuis naast het Huygensgebouw op het Bio Science Park is dinsdagochtend brand uitgebroken, waardoor veel gebouwen zonder stroom zaten. De oorzaak en de omvang van de schade zijn nog onduidelijk.
dinsdag 16 mei 2023
Docenten roepen in brandbrief op tot ‘ambitieuzere klimaatacties’
In een open brief die inmiddels al meer dan 600 keer is ondertekend, roepen medewerkers van verschillende faculteiten op om de universiteit duurzamer te maken en actie te ondernemen voor het klimaat.
donderdag 11 mei 2023
In de ‘student living room’ mag alles… behalve studeren
Rechten opent een woonkamer in het KOG waar studenten kunnen ontspannen en om hulp kunnen vragen. ‘Bij lastigere vragen sturen we studenten door.’
donderdag 11 mei 2023
Tentamens straks wellicht in Rijswijk door ruimtegebrek
Rechten heeft plannen om tentamens in Rijswijk af te gaan nemen. Studenten zijn daar niet blij mee. ‘Het is niet wenselijk om daarheen te reizen. Vooral niet om negen uur ’s ochtends.’