dinsdag 27 oktober 2020
Kamer wil van bsa af, en de minister eigenlijk ook
De Tweede Kamer heeft vandaag een motie van GroenLinks aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen universiteiten te verzoeken het bindend studieadvies te schrappen.
maandag 26 oktober 2020
Haagse raad is ontevreden over eigen rol (en wil meer waardering)
De faculteitsraad van de Faculty of Governance and Global Affairs (FGGA) is ontevreden over de wijze waarop de medezeggenschap in Den Haag functioneert.
donderdag 22 oktober 2020
Haagse faculteit is ‘ontzettend blij’ met financiële injectie
De Faculty of Governance and Global Affairs (FGGA) krijgt een voorfinanciering van het college van bestuur. De lening moet voorkomen dat de faculteit een tekort heeft op de begroting van komend jaar. ‘Dan heb je het over miljoenen.’
dinsdag 20 oktober 2020
Leidse hortus in zwaar weer, aantal bezoekers gehalveerd
De hortus botanicus is door de coronacrisis in zwaar weer terechtgekomen. Afnemende bezoekersaantallen leiden tot forse inkomstenderving.
dinsdag 20 oktober 2020
Rechten weigert (als enige) de harde knip te verzachten
In tegenstelling tot andere universiteiten wil de Leidse rechtenfaculteit de regeling niet versoepelen vanwege coronavertragingen. ‘Dan doen we studenten tekort.’
donderdag 15 oktober 2020
Omdat Kaltura niet goed werkt, wil iedereen Zoom(en)
De universiteit verbood het gebruik van videoconference-app Zoom vanwege privacy-problemen. Veel medewerkers en studenten willen het programma toch graag gebruiken, omdat het nu gebruikte Kaltura vaak hapert. Het college van bestuur is op zoek naar een oplossing.
woensdag 14 oktober 2020
Nieuwe verkiezingen opleidingscommissies na mogelijke stembusfraude
De verkiezingen voor de opleidingscommissies van Geesteswetenschappen zijn ongeldig verklaard omdat de stemprocedure fraudegevoelig bleek te zijn.
woensdag 14 oktober 2020
‘Universiteit Leiden voert donderdag mondkapjesplicht in’
De Universiteit Leiden wacht niet op de wettelijke regeling en ‘gaat zelf al wel mondkapjes verplicht stellen in haar gebouwen, met ingang van 15 oktober waarschijnlijk’, zo staat in een interne mail.
dinsdag 13 oktober 2020
Wethouder gaat in gesprek met NSL over vermeende discriminatie
De Leidse wethouder Paul Dirkse (D66) gaat in gesprek met de christelijke studentenvereniging NSL over vermeende discriminatie op basis van geaardheid. ‘Dat zou van de gekke zijn en komt niet overeen met artikel 1 van de Grondwet.’
dinsdag 13 oktober 2020
Verdwenen leerstoel Jodendom is ‘pijnlijk’
Studentenpartij CSL vindt het ‘pijnlijk’ dat de Leidse leerstoel Jodendom verdwijnt en vroeg het college van bestuur om opheldering. Rector Carel Stolker reageerde verbaasd. ‘Het idee dat Leiden stopt met het Jodendom is echt onzin.’
woensdag 7 oktober 2020
Vier weken filmpjes kijken: kritiek op master criminologie
Studenten van de master forensische criminologie hebben geklaagd over het onderwijs. Werkgroepen gingen niet door en de interactie met docenten verliep moeizaam. De opleiding erkent dat er haperingen zijn en belooft beterschap.
dinsdag 6 oktober 2020
Sociale Wetenschappen start proctoring-pilot
De Faculteit der Sociale Wetenschappen was tot nu toe niet zo happig op het inzetten van surveillance-software tijdens online tentamens, maar begint toch op 'beperkte schaal' met een pilot.