donderdag 26 maart 2020
Opeens te huur: kamers (want veel studenten vertrekken)
Door het coronavirus kiezen sommige studenten ervoor om terug te gaan naar hun ouders of hun thuisland. Het Housing Office, dat voorziet in woningen voor internationale studenten, komt vertrekkende huurders tegemoet.
dinsdag 24 maart 2020
Al ruim €10.000 voor crowdfunding tegen corona
Het Leidse initiatief ‘Wake up to corona’, dat geld inzamelt voor onderzoek tegen het coronavirus, heeft in twee dagen tijd al meer dan tienduizend euro opgehaald.
dinsdag 24 maart 2020
Master criminologie verhuist naar Den Haag
De Faculteit Rechten wil een afstudeerrichting van de criminologiemaster ‘Criminaliteit en rechtshandhaving’ verhuizen van Leiden naar Den Haag. De universiteitsraad is niet tegen, maar maakt zich wel zorgen over ruimtegebrek op de Haagse campus.
maandag 23 maart 2020
Studievertraging door corona? Uitstel van je bsa
Eerstejaars studenten die door de coronamaatregelen vertraging oplopen met hun studie en daardoor niet voldoen aan de bsa-norm krijgen uitstel.
donderdag 19 maart 2020
Geen fysiek onderwijs en toetsing tot eind studiejaar
De Universiteit Leiden gaat dit academisch jaar geen fysiek onderwijs meer geven. Ook tentamens worden niet meer fysiek afgenomen.
donderdag 19 maart 2020
Waarom onze collegezalen tot de zomer leeg blijven
De Universiteit Leiden maakte vanochtend bekend dat de rest van dit collegejaar geen fysiek onderwijs meer wordt gegeven en dat ook toetsen op afstand moeten worden gemaakt. ‘Dit vraagt zo veel aanpassingsvermogen van docenten en studenten, dat we het niet na drie weken weer kunnen terugdraaien.’
maandag 16 maart 2020
Online werkgroepen gaan volgende week van start
De Universiteit Leiden heeft een nieuw softwarepakket gekocht waarmee docenten interactief werkgroepen kunnen geven.
vrijdag 13 maart 2020
Universiteit gesloten voor studenten
Studenten van de Universiteit Leiden mogen niet meer naar de universiteit komen. De Universiteitsbibliotheek, andere studieplekken en restaurants zijn sinds vandaag gesloten.
donderdag 12 maart 2020
Brand in Haagse studentenflat
In een studentencomplex aan de Waldorpstraat in Den Haag woedde zondagavond een brand. De onderste vier verdiepingen werden ontruimd door de brandweer.
donderdag 12 maart 2020
Raadslid Rechten: ‘Dit maakt me woest’
De faculteit Rechten krijgt de mogelijkheid om docenten die niet zijn gepromoveerd een vaste aanstelling te geven. Dat is tegen universitair beleid, maar anders dreigt er een docententekort.
donderdag 12 maart 2020
Tweede studie wordt goedkoper
De ministerraad heeft vorige week ingestemd met een plan om het maximumtarief voor een tweede studie aan te passen, op voorstel van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.
donderdag 12 maart 2020
Haagse studenten bezorgd over corona
Studenten aan de faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) maken zich veel zorgen over het coronavirus. De studentgeleding van de faculteitsraad zette haar vraagtekens bij de maatregelen van de universiteit.