donderdag 1 december 2022
Tegen de student als melkkoe kan geen medewerker op
Studenten krijgen meer collegezalen, meer plekken waar ze straks hun stufi kunnen stukslaan aan te dure vegakroketten en broodjes ersatzhummus, maar de studiekwaliteit dondert omlaag.
donderdag 1 december 2022
Bandirah
donderdag 1 december 2022
Lamme Leidse Memes
woensdag 30 november 2022
De moed en moraal van Cleveringa ontbreekt in Leiden, vindt Kamerlid Nilüfer Gündoğan
Een schilderij met rokende mannen werd een speelbal van onwetendheid, maar toen de faculteit Rechten een vijver van neofascisten kweekte, greep de universiteit niet in. Hoe kan het bolwerk van kennis soms zo afdwalen, vraagt Kamerlid Nilüfer Gündoğan zich af.
woensdag 30 november 2022
Ik – linkse deugneus eerste klas – vind Andreas Kinneging een baas
Als ik naar huis ging na een werkgroep rechtsfilo, had ik het idee dat ik écht iets geleerd had, in plaats van (zoals zo vaak) achterover had gehangen en de minuten afgeteld tot ik weer naar huis mocht.
maandag 28 november 2022
Was Pieter de la Court wel een ‘vrijdenker’?
Pieter de la Court, naar wie het gebouw van de faculteit der Sociale Wetenschappen is vernoemd, mocht zich als wetenschapper dan principieel uitspreken tegen tirannie, als ondernemer was hij direct betrokken bij slavenhandel, schrijven Karwan Fatah-Black en Arthur Pormes.
donderdag 24 november 2022
De exodus van Academic Twitter zou zomaar een zegen kunnen zijn
Ondanks dat dat Twitter een fantastische plek kan zijn voor academici om contact te houden met collega’s, slurpen sociale media de aandacht van wetenschappers op.
donderdag 24 november 2022
Bandirah
donderdag 24 november 2022
Lamme Leidse Memes
donderdag 24 november 2022
Er ging een wereld voor me open, een safe space voor snobs
Afgelopen weekend ging er in de RAI een wereld voor me open. Opeens bleek de ‘witte wijn sippende elite’ echt te bestaan.
donderdag 24 november 2022
Psychisch leed is een statussymbool geworden
Meer dan ooit koketteren studenten met hun mentale problemen, merkt Lieve Heijnen. Deze generatie exploiteert haar (zelf)diagnose als verheffend identiteitskenmerk: ik ben getergd, dus ik mag er zijn.
donderdag 17 november 2022
Als niemand je versiert, moet je dat zelf doen
Zien en gezien worden in de UB is volgens Olaf Leeuwis van alle tijden. 'Mannen hadden zich opgekalefaterd met pruiken en veelkleurig kledij om samen wat af te ouwehoeren'