donderdag 19 mei 2022
Al het goede komt in drieën. Al het slechte trouwens ook
De Drie Wijzen, de Drie Juwelen in het boeddhisme en de trias politica. Remco Breuker verbaast zich over het alomaanwezige getal drie
donderdag 19 mei 2022
Waarom we hete hangijzers juist niet moeten vermijden
Bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne schreef het college van bestuur nog: ‘Wij willen verbinden, en in vrijheid onze meningen, perspectieven en zorgen delen.’ Een nobel streven. Jammer dat die vlieger niet opgaat voor studenten die hun meningen over de situatie in Palestina willen delen.
donderdag 19 mei 2022
Lamme Leidse Memes
donderdag 12 mei 2022
Ik weet het nu ook: een rechtenscriptie stelt écht niks voor
Helaas moet ik alle studenten international studies/politicologie/international relations and organisations gelijk geven als ze zeggen dat een rechtenscriptie écht niks voorstelt. ‘Dat is letterlijk een paper voor ons!’
donderdag 12 mei 2022
Bandirah
donderdag 12 mei 2022
Waarom geen enkele student mij kan beledigen
Er hoeft geen protocol te komen om botte mails van studenten tegen te gaan, betoogt Hendrik Kaptein. Professioneel, onpersoonlijk respect en goede manieren hebben meer zin.
donderdag 12 mei 2022
Hoe Sis mij verloste van mijn mentale krenkingen
Via de onlangs overleden Sis van Rossem leerde Olaf Leeuwis de getroubleerde schilder Jan Mankes kennen. 'Werken waarin de grauwheid van de koudere maanden en de nietigheid van de mens te vinden is'
donderdag 21 april 2022
Hoe onze geesteswetenschappen willens en wetens worden gesloopt
Onderzoek doen zonder toegang te hebben tot data is onmogelijk. Ook voor geesteswetenschappers.
donderdag 21 april 2022
Ramadan in de BlaBlaBus en de Burger King
Zoals een groot deel van het Nederlandse volk trok ik in het paasweekend naar Frankrijk, met als complicerende factor dat het midden in de ramadan viel. Maar echt problematisch werd het pas tijdens de terugreis.
donderdag 21 april 2022
Studenten hebben wél iets te zeggen
De Leidse medezeggenschap is niet perfect, maar studenten hebben zeker iets in te brengen, betoogt Björn de Ruiter.
donderdag 21 april 2022
Basisbeurs kan de publieke sector helpen
Hoe hoger de studieschuld, hoe eerder studenten een goedbetaalde (in plaats van nuttige) baan kiezen om snel te kunnen aflossen. Wellicht kan de terugkeer van de basisbeurs het tij keren, hoopt Max van Lent.
donderdag 21 april 2022
Geen contact met je hufterouders? Bewijs het maar!
Wie uit een ontwricht gezin komt en ook aanspraak wil maken op de aanvullende beurs, staat een pijnlijke strip search van ome Duo te wachten.