zaterdag 25 juni 2022
Waarom ik mij schaam voor mijn alma mater
De Leidse universiteit moet zich uitspreken tegen (oud-)medewerkers die bewust nepnieuws en complottheorieën verspreiden, betoogt alumnus Piet Lekkerkerk. Wie zich wil beroepen op de academische vrijheid moet zich eerst leren te houden aan de academische waarden.
vrijdag 24 juni 2022
Lamme Leidse Memes
donderdag 16 juni 2022
Waarom het bsa moet blijven
Het bindend studieadvies gaat op de schop en dat is in ieders nadeel, betogen Remco Breuker en Bram Leferink op Reinink. Want behalve studenten zijn straks ook wetenschappers de dupe.
donderdag 16 juni 2022
Aan iedereen met een zomerdip: blijf gewoon binnen
Nu de geestelijke gezondheid van studenten onder grote druk staat, haalt Olaf Leeuwis herinneringen op aan zijn eigen mentale kwalen, de eindeloze wachtlijsten en zijn tijd in ‘het Dolhuis’. Deze week: een tip voor mensen met een zomerdip (het minder bekende broertje van de winterdip)
donderdag 16 juni 2022
Niks gore dates, gewoon weer: hEb Je NoG hObBieS?
Na twee jaar corona wordt er weer volop gedate in Leiden. Helaas is het dateleven lang niet altijd erg spannend. 'De samenvatting? Niet kut, maar ook niet niet kut.'
donderdag 16 juni 2022
Bandirah
donderdag 16 juni 2022
Lamme Leidse Memes
donderdag 9 juni 2022
We laten ons wel erg gemakkelijk in de hoek drukken
Remco Breuker vraagt zich af: 'Gaat de vlag der geesteswetenschappen fierder gaat wapperen als historici, literatuurkenners en taalkundigen zich verbeten ingraven in de loopgraven van het academisch gelijk'
donderdag 9 juni 2022
Bandirah
donderdag 9 juni 2022
Lamme Leidse Memes
donderdag 9 juni 2022
Waarom we moeten stoppen met evaluaties: ze zijn nutteloos
Hoewel allang is bewezen dat vakevaluaties door studenten niet effectief zijn, blijft de universiteit ermee doorgaan. Waarom toch, vraagt Max van Lent zich af. Hij is alvast begonnen met iets nuttigers: hij vraagt studenten om tussentijdse beoordelingen.
donderdag 9 juni 2022
Sorry voor het kiezersbedrog. Hopelijk kunt u mij vergeven
Ik was er klaar voor. Om met wijlen Pim Fortuyn te spreken: ik had er zin an. Maar ik verkies het docentschap boven mijn zetel in de universiteitsraad.