woensdag 9 juni 2021
Ik vertoefde heel even in het centrum van de macht (maar werd vakkundig geparkeerd)
Omdat we zonder bureaucratie reddeloos verloren zijn, zette ik al mijn Excelvaardigheden in voor het gemeentelijk gezag. Gelukkig werd al mijn geploeter beloond. En hoe.
dinsdag 8 juni 2021
Dagboek uit het Dolhuis (3): de psychotische psychiater
Nu de geestelijke gezondheid van studenten onder grote druk staat, haalt Olaf Leeuwis herinneringen op aan zijn eigen mentale kwalen, de eindeloze wachtlijsten en zijn tijd in ‘het Dolhuis’. In deel drie: hoe een professor in de psychiatrie door zijn eigen leerlingen werd behandeld.
maandag 7 juni 2021
Bandirah
vrijdag 4 juni 2021
Hé boomers en boa’s, waarom worden wij weggejaagd uit openbare parken?
Nu het kwik boven de twintig graden komt, is oom agent voortdurend bezig studenten te beboeten en worden Leidse parken leeggeveegd, merken Pepijn Boumans en Martijn den Os. Maar waar moeten jongeren dan heen?
woensdag 2 juni 2021
Als onze Zoom-verbinding niet hapert, doen we dat zelf
Voor de eerst keer weer naar een terras valt niet mee. Na een jaar van obligate webcamcommunicatie leer je het af om nog spontaan te reageren.
maandag 31 mei 2021
Meepraten? Graag! Maar dan wel over échte thema’s als flexwerk en tijdelijke contracten
De universiteit nodigt medewerkers en studenten uit om mee te praten over het strategisch plan. Maar in dat ‘gesprek’ komen essentiële onderwerpen niet aan bod, betoogt Bart van der Steen. Waarom gaat het niet over werkdruk, tijdelijke aanstellingen en flexwerkplekken?
maandag 31 mei 2021
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
vrijdag 28 mei 2021
Bandirah
vrijdag 28 mei 2021
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
vrijdag 28 mei 2021
Hierbij benoem ik mijzelf tot ‘eccentricity officer’ ter bevordering van vrolijke chaos
De universiteit zit in een identiteitscrisis, de wetenschap wordt uniformer en het gevaar van eenheidsworst ligt op de loer. Maar de redding is nabij: om het weer te laten knetteren richt ik - geheel belangeloos - het Bureau voor Uitmiddelpuntigheid op, of in goed Nederlands: het ‘Eccentricity Office’.
donderdag 27 mei 2021
Oproep tot boycot van Israël is een gevaarlijke mix van onwetendheid en arrogantie
De oproep tot een boycot van Israëlische universiteiten is volkomen misplaatst, betoogt hoogleraar boeddhisme Jonathan A. Silk. Het laat volgens hem zien hoe onwetendheid arrogantie kan aanwakkeren, ook bij zijn collega’s.
dinsdag 25 mei 2021
Dagboek uit het Dolhuis (2): de dag waarop ik een verwarde man werd
Nu de geestelijke gezondheid van studenten onder grote druk staat, haalt Olaf Leeuwis herinneringen op aan zijn eigen mentale kwalen, de eindeloze wachtlijsten en zijn tijd in ‘het Dolhuis’. In deel twee: het moment waarop mijn leven kenterde.