donderdag 30 juli 2020
De academie is allesbehalve immuun voor cancel culture en consensusdenken
Ook binnen de Nederlandse universiteiten heerst de veelbesproken cancel culture, betoogt archeoloog en historicus Jorrit Kelder. De oplossing? Meer vaste UD's, en tijdelijke aanstellingen voor de posities van UHD en Hoogleraar.
woensdag 15 juli 2020
Waarom psychologische testen bij sollicitaties wel degelijk nut hebben
Het is makkelijk afgeven op persoonlijkheidstestjes tijdens sollicitatieprocedures, vindt Pepijn Boumans. Maar in de volwassen wereld worden soms ook vaardigheden gevraagd die je niet uit een studieboek kunt leren.
donderdag 9 juli 2020
Hoe het praesidium libertatis zich moet verweren tegen de drekkige diepten van het anti-intellectualisme
Zijn wij een kongsie van geleerde reptilians met een geheime agenda? Het wordt tijd dat de universiteit actie onderneemt tegen het spervuur van voortdurende, maar nooit onderbouwde verwijten.
dinsdag 7 juli 2020
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
donderdag 2 juli 2020
De horror van solliciteren anno 2020
In de huidige sollicitatieprocedures is een universitair diploma nauwelijks nog iets waard. Wie een debiel persoonlijkheidstestje of rollenspel niet goed weet te voltooien, kan fluiten naar een baan - ook al ben je summa cum laude geslaagd.
donderdag 2 juli 2020
Hoe in Leiden (bijna) niets voorbijgaat, en alles steeds opnieuw begint
Omdat hij niet met het einde van zijn studentenleven wil worden geconfronteerd, bezoekt een vriend van me Leiden niet meer. Maar hij moet weten: de stad is nog steeds van hem.
woensdag 1 juli 2020
Bandirah
dinsdag 30 juni 2020
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
donderdag 25 juni 2020
Bandirah
maandag 22 juni 2020
Collegegeld terugvragen vanwege online onderwijs is absurd
Natuurlijk zijn digitale colleges verre van ideaal, maar een pandemie is nu eenmaal uitzonderlijk. Dus ga dan ook niet zeuren om een niet-goed-geld-terug-garantie.
vrijdag 19 juni 2020
Kijk jongelui! Zo ziet een trein eruit!
Volgens experts leiden emoji niet tot slechtere communicatie of debilisering van het taalgebruik. Het is dus bewonderenswaardig dat zowel de Universiteit Leiden als de Gemeente Leiden dat tóch voor elkaar krijgen.
woensdag 17 juni 2020
Laat studenten niet als laatste aansluiten, we kunnen wél open
De rector zegt ‘online waar het moet, face to face waar het kan’. Daar hoeven we niet tot september mee te wachten, zegt Tjerk Oosterkamp. Voor geen enkele student fysiek contact kan écht niet meer.