donderdag 2 juli 2020
De horror van solliciteren anno 2020
In de huidige sollicitatieprocedures is een universitair diploma nauwelijks nog iets waard. Wie een debiel persoonlijkheidstestje of rollenspel niet goed weet te voltooien, kan fluiten naar een baan - ook al ben je summa cum laude geslaagd.
donderdag 2 juli 2020
Hoe in Leiden (bijna) niets voorbijgaat, en alles steeds opnieuw begint
Omdat hij niet met het einde van zijn studentenleven wil worden geconfronteerd, bezoekt een vriend van me Leiden niet meer. Maar hij moet weten: de stad is nog steeds van hem.
woensdag 1 juli 2020
Bandirah
dinsdag 30 juni 2020
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
donderdag 25 juni 2020
Bandirah
maandag 22 juni 2020
Collegegeld terugvragen vanwege online onderwijs is absurd
Natuurlijk zijn digitale colleges verre van ideaal, maar een pandemie is nu eenmaal uitzonderlijk. Dus ga dan ook niet zeuren om een niet-goed-geld-terug-garantie.
vrijdag 19 juni 2020
Kijk jongelui! Zo ziet een trein eruit!
Volgens experts leiden emoji niet tot slechtere communicatie of debilisering van het taalgebruik. Het is dus bewonderenswaardig dat zowel de Universiteit Leiden als de Gemeente Leiden dat tóch voor elkaar krijgen.
woensdag 17 juni 2020
Laat studenten niet als laatste aansluiten, we kunnen wél open
De rector zegt ‘online waar het moet, face to face waar het kan’. Daar hoeven we niet tot september mee te wachten, zegt Tjerk Oosterkamp. Voor geen enkele student fysiek contact kan écht niet meer.
woensdag 17 juni 2020
Lamme Leidse memes voor pseudocorporale teens
woensdag 17 juni 2020
Wij zijn allemaal Winston Churchill
Moet Remco Breuker nu ook een beeldenstorm in zijn studeerkamer beginnen? ‘Ideologische zuiverheid is onmenselijk: ik wil mijn ambigue, inconsistente, en morsige zelf niet verloochenen.’
maandag 15 juni 2020
Academici, stop met klagen over fictieve pijntjes
Wetenschappers zijn hypochonders die graag klagen over vermeend geïnstitutionaliseerd onrecht, constateert Jorrit Kelder. Maar hoeveel gaan er nu echt gebukt onder zogenaamde misstanden als publicatiedruk?
maandag 15 juni 2020
Ging de mijnbouw eindelijk het goede voorbeeld geven? (Nee, natuurlijk niet)
Al decennia lang belooft de sector eindelijk écht ethisch te werk gaan. Even leek de coronacrisis het moment waarop dat daadwerkelijk ging gebeuren. Even...