dinsdag 25 januari 2022
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
woensdag 19 januari 2022
Zenuwplasjes en vlinders in mijn buik: waarom ik (als enige) de Africa Cup volg
Bijna niemand kijkt naar het Afrikaans kampioenschap voetbal, maar als Egyptenaar in den vreemde kan ik nergens anders over praten.
maandag 17 januari 2022
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
dinsdag 11 januari 2022
Lamme Leidse Memes voor Pseudocorporale Teens
vrijdag 17 december 2021
To WBW or not to WBW
We foeteren elkaar achter de rug om uit wegens de wanstaltige manier waarmee een ander met zijn geld omgaat terwijl we boodschappen betalen alsof er niks aan de hand is.
donderdag 16 december 2021
Zorgen over #cameragate zijn niet voorbij
Nee, de zorgen over de slimme camera's zijn niet voorbij, vindt Emiel Beinema. 'Het onderliggende probleem is nog niet opgelost.'
donderdag 16 december 2021
Er is wel geld, maar het zit in foute potjes
Degenen die zich bezighouden met de primaire taken (onderwijs, onderzoek, maatschappelijke dienstverlening) hebben geen toegang tot het geld dat daarvoor nodig is, maar degenen die daar verder vanaf staan wél.
donderdag 9 december 2021
Het wantrouwen bij het bestuur is het ware probleem
De universiteit is heus geen Big Brother, betoogt Joost Augusteijn. Wat werkelijk zorgen baart, is een bestuurscultuur waarin studenten en docenten niet worden vertrouwd.
donderdag 9 december 2021
Topsport is hard, ook in de lokale kelderklasse
Sinds kort ben ik de trotse spits annex grensrechter van de heren zondag vier van L.V. Roodenburg. De wetten van de topsport zijn hard, en gelden blijkbaar ook in de onderste regionen van het vaderlandse amateurvoetbal, maar we laten de moed niet zakken.
donderdag 9 december 2021
Lamme Leidse Memes
donderdag 9 december 2021
Het gaat om het krijgen van oprechte excuses
De aanwezigheid van camera's boven de ingang van collegezalen houdt de gemoederen op de universiteit al even bezig. Twee studenten delen hun mening. ‘De opschudding had voorkomen kunnen worden met communicatie en inspraak.’
vrijdag 3 december 2021
Dagboek uit het Dolhuis (10): Kunst gaf mij de moed om door te leven
Nu de geestelijke gezondheid van studenten onder grote druk staat, haalt Olaf Leeuwis herinneringen op aan zijn eigen mentale kwalen, de eindeloze wachtlijsten en zijn tijd in ‘het Dolhuis’. In deel tien: de kracht van kunst.