donderdag 5 december 2019
Een verloren OV-chipkaart in een goede Leidse kroeg
'Doorleefde koppen buigen zich vlug over het plastic heen en graaien hun telefoons onder de bar vandaan: één team, één taak. De eigenaar van de kaart, een jonge vent met B. als voorletter en Jansen als achternaam, moet en zal via de sociale media worden opgespoord.'
donderdag 5 december 2019
Bandirah
donderdag 5 december 2019
Wat? Krijgen studenten korting op bier? Drankmisbruik!
Groningen was geschokt - geschokt, zeg ik u! - toen bleek dat studentenverenigingen hun biertjes niet per flesje van 33cl inkopen bij de buurtsuper, en zelfs kwantumkorting krijgen.
donderdag 5 december 2019
We zijn al goed. We hoeven geen prijs
'Een enorme geldprijs uitreiken aan een groep die door het ministerie (waarschijnlijk volgens volstrekt arbitraire "key performance indicators") als ‘beste onderwijzers’ wordt uitverkoren is beledigend voor iedereen die zich helemaal uit de naad werkt, maar blijkbaar geen prijs waard is.'
donderdag 5 december 2019
Lamme Leidse Meme voor Pseudocorporale Teens
donderdag 28 november 2019
Bekenden zijn enger
De enge steegjesman zit zo diep in onze beeldvorming gekerfd dat deze zeldzame gebeurtenissen tot grotere publieke verontwaardiging en protestacties leiden dan een verkrachting door een Tinderdate of een aanranding door een verenigingsgenoot. Terwijl het laatste waarschijnlijk veel vaker voorkomt.
donderdag 28 november 2019
Bewust van onze kwetsbaarheid
We houden de erfenis van Telders en de zijnen niet in stand houden door braaf jaarlijks Cleveringa ten tonele te voeren. Dat doe je wél door elke dag weer deze erfenis in woord en daad te bevestigen.
donderdag 28 november 2019
In Plexus is het altijd wanhopig
Columnist Maia heeft een moeizame verhouding met studentencentrum Plexus. Maar het gebouw dat eruitziet als een DDR-bunker heeft toch ook haar charmes.
donderdag 28 november 2019
Bandirah
donderdag 28 november 2019
Ik schaam me voor het diversiteitsbeleid in Den Haag
De Haagse campus reageert op incidenten door nieuw beleid in te voeren. Maar, vraagt student taalwetenschap Casper Koolmees zich af, wat was er eigenlijk mis met de vorige plannen?
donderdag 21 november 2019
Studenten hebben veel te lange wenslijstjes
'Een fijne familieband, ook of juist na het uitvliegen. Hoge cijfers. Een relevant bijbaantje, commissietje hier, bestuurtje daar, zodat je op je sollicitatiegesprek wat meer te vertellen hebt dan wat anekdotes over uit de hand gelopen avondjes. Een lichaam dat ook zonder beschermende winterjas toonbaar is.'
donderdag 21 november 2019
Bandirah