Nieuws
Onderwijs en tentamen alleen in noodgeval op zaterdag
De universiteit maakt het mogelijk om vanwege corona ook op zaterdag onderwijs te geven en tentamens af te nemen. Maar opleidingen maken daar alleen in geval van nood gebruik van, bleek maandag tijdens de universiteitsraadsvergadering.
Vincent Bongers
dinsdag 25 augustus 2020
Foto Universiteit Leiden

Zoals het college van bestuur al eerder had aangekondigd rekt de universiteit vanwege de coronamaatregelen de onderwijsdag in het nieuwe collegejaar flink op. De eerste colleges zijn om half negen ’s ochtends en het onderwijs loopt door tot uiterlijk kwart over negen ’s avonds.

‘Er is ook de mogelijkheid om ook op zaterdag onderwijs te geven of tentamens af te nemen’, zei vicerector Hester Bijl tijdens de universiteitsraad maandag. Per opleiding is er een programma met een mix van fysiek en online onderwijs ontwikkeld voor het nieuwe collegejaar dat maandag 31 augustus van start gaat.

‘Het blijkt echter dat geen enkele opleiding op zaterdag onderwijs aanbiedt,’ vertelde Bijl. ‘Die dag wordt alleen voor noodgevallen gebruikt. Wellicht voor tentamens. De avonden worden hier en daar wel ingeroosterd. Dan gaat het vooral om de grotere opleidingen, die kunnen dan ’s avonds fysieke werkcolleges of practica geven.’