Studentenleven
Eerstejaars gaan los op stormbaan
Menig El Cid-deelnemer werd weer even kind bij een bezoekje aan de ballenbak, sweeper of de dizzy spin op het springkussenfestival.
Gastschrijver
donderdag 15 augustus 2019
Foto Michon Leenders

Dinsdag werd het Huigpark omgetoverd tot een heus speelparadijs voor studenten. Menig student werd weer even kind bij een bezoekje aan de ballenbak, sweeper of de dizzy spin op het springkussenfestival. De El Cid-deelnemers, maar ook de mentoren daagden elkaar uit op de stormbaan om voor eens en voor altijd te bepalen wie het hoogste kan springen en wie de snelste is.

Nadat de El Cid-deelnemers hun energie kwijt waren aan al het gespring en geren, konden zij heerlijk bijkomen in een zitzak en genieten van alle demonstraties van de watersportverenigingen op de watersportmarkt. De deelnemers leerden alle watersporten die Leiden rijk is kennen: van kanoën tot surfen.

‘Ik vind de watersportmarkt heel gaaf’, aldus eerstejaars Laura Vermeer (17, verpleegkunde). ‘Het geeft een goed beeld van elke watersportvereniging. De markt heeft mij ook extra veel zin gegeven in het watersportfeest donderdag.’

Naast de demonstraties, kon je ook nog langs bij alle kraampjes van de watersportverenigingen om informatie in te winnen, en vragen te stellen zoals: ‘Is er naast al het sporten ook tijd voor gezelligheid? En hoe vaak train je per week?’

Bij sommige kraampjes konden de studenten zich al gelijk in het zweet werken. Roeiverenigingen Asopos en Njord hadden namelijk ergometers meegenomen waarop de studenten hun eerste roeihalen konden maken.

Na het ontdekken van alle verschillende watersporten, konden de hongerige geworden deelnemers zich bij één van de foodtrucks storten op nacho’s of een patatje.

Door Jill Neuvenheim