Nieuws
Huurprijzen in Leiden meest gestegen
De huurprijs per vierkante meter is in Leiden het afgelopen jaar het meest gestegen, blijkt uit het jaarrapport van Kamernet.
Susan Wichgers
donderdag 19 september 2019

Kamernet, het grootste huurplatform in Nederland, maakte een rapport over huurprijzen in 23 (studenten)steden. De duurste vierkante meters krijg je nog altijd in Amsterdam, de goedkoopste in Enschede. Leiden staat op de achtste plaats.

De gemiddelde huurprijs voor een kamer is wel het hardst gestegen van alle steden. Vorig jaar telde een kamerhuurder gemiddeld nog 370 euro neer, dit jaar was het 405.

Dat is een stijging van 9,6 procent, en dat is veel: de gemiddelde stijging van alle steden bij elkaar is 4,9 procent. Het jaar ervoor was de stijging in Leiden nog maar 4,5 procent. Hoe dat komt, daar laat Kamernet zich niet over uit in het rapport.

Daarnaast is er in het rapport gedetailleerd gekeken naar de tien grote studentensteden. Van alle aangeboden woningen in Leiden op Kamernet, bestaat slechts een heel klein deel uit studio’s en appartementen: 81 procent van de woningen is een kamer. Alleen Enschede (84 procent) en Delft (94 procent) hebben een nog groter aandeel kamers.