Nieuws
Hortus Botanicus vanaf morgen weer open
Na maanden van gedwongen sluiting is de Hortus vanaf morgen weer geopend voor het publiek. Door de versoepelingen die de overheid heeft aangekondigd mogen culturele buitenlocaties vanaf 19 mei weer bezoekers ontvangen.
Mark Reid
dinsdag 18 mei 2021

‘We zijn uitgelaten,’ vertelt Saskia Jacobs-Beukers, woordvoerder van de botanische tuin. ‘We kunnen niet wachten om morgen de eerste bezoekers te ontvangen.’
 
De hortus was al sinds de lockdown van 15 december 2020 gesloten. Het gebrek aan bezoekers leidde vorig jaar al tot financiële problemen.
 
Er zijn voor het publiek twee looproutes door de tuin uitgestippeld. Volgens Jacobs-Beukers is het een perfect moment om de hortus te bezoeken: ‘Er zijn nu heel veel lentebloeiers. De varentuin ziet er prachtig uit en de irissen staan er mooi bij. Door de regen van de afgelopen tijd is alles enorm groen en uitbundig.’
 
Vanaf 26 mei is naast de looproutes ook de tentoonstelling Groen Vakmanschap te bekijken. De bezoeker kan daar meer leren over het werk van de vakmensen die werken in de tuin en tips krijgen om hun eigen planten te verzorgen.
 
Bezoekers van de hortus moeten van tevoren een tijdslot reserveren via de website.