Nieuws
Decaan Wiskunde en Natuurwetenschappen vertrekt plots
Michiel Kreutzer stopt per 1 mei als decaan van de bètafaculteit. Dat maakte rector magnificus Hester Bijl vandaag bekend via een mail aan medewerkers van de faculteit. Een reden voor het onverwachte vertrek wordt niet gegeven.
Mark Reid
dinsdag 23 maart 2021

Kreutzer, die sinds januari 2020 decaan was, gaat terug naar de TU Delft, waar hij voor zijn aanstelling in Leiden hoogleraar was. Paul Wouters, decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, zal tijdelijk optreden als vervanger tot er een opvolger is gevonden. De rest van het faculteitsbestuur blijft ongewijzigd.
 
De rector laat in de brief weten dat het college van bestuur hoogleraren Bert Meijer en Wim van Saarloos heeft aangesteld om ‘te reflecteren op de besturing van de faculteit en haar instituten, een strategie op hoofdlijnen te ontwikkelen, en te adviseren over het profiel van de nieuw te benoemen decaan.’
 
De rector betreurt het vertrek en spreekt in het bericht haar dank uit voor Kreutzers ‘oog voor het welzijn en de persoonlijke omstandigheden van onze medewerkers en studenten’ tijdens de coronacrisis.

Kreutzer was niet bereikbaar voor commentaar en verwijst bij monde van de bestuurssecretaris door naar de universitaire woordvoerder. Deze laat weten niet verder in te kunnen gaan op persoonsgebonden kwesties.