Nieuws
Wie heeft het beste bordje?
Op de Lammermarkt waren behalve opblaasflamingo’s en -alpaca’s ook gouden letters en zelfs volledig aangeklede bordjes te zien.
Gastschrijver
donderdag 15 augustus 2019
Foto Willemijn Roebroek

‘Hey Baby, I’m lost in your eyes again!’ De El Cid-deelnemers van dit jaar zullen zeker niet verdwalen in Leiden deze week! Ze werden maandagochtend opgewacht door enthousiaste mentoren met hun kleurrijke, herkenbare, maar vooral grappige bordjes.

Met ruim 3500 deelnemers dit jaar is er een deelnemersrecord gevestigd. Dat was goed te merken op de Lammermarkt waar het al vroeg in de morgen een drukke en gezellige boel was.

Een groep dansers leerde de deelnemers het EL CID-dansje in de stromende regen en wist zo toch heel wat mentoren, crewers en deelnemers met zich mee te krijgen. Aan het eind van de week danst iedereen natuurlijk vrolijk mee op de beats van “Hey Baby”.

Een opvallende verschijning zijn de altijd prachtig versierde bordjes die de mentoren hoog boven zich uitsteken om op te vallen. Er waren opblaasflamingo’s en -alpaca’s, gouden letters en zelfs volledig aangeklede bordjes!

Het bordje van mentoren Faye Speijers (rechten & international relations) en Hanne Poorthuis (Modern Middle Eastern Studies) valt gelijk op. De grote zilveren opblaascijfers die hun groepsnummer 153 vormen steken uit boven de rest.

Mentoren Roel Bevers (biomedische wetenschappen) en Daniël Tibben (biomedische wetenschappen) hebben ook hun best gedaan. Het bordje van hun groepje 96 is namelijk letterlijk in een nieuw jasje gestoken met een bijpassende afro van kaarten. De mentoren houden van drankspelletjes en haalden daar de inspiratie uit voor hun bord. We kunnen dus wel zeggen dat hun bordje het best geklede bordje op de Lammermarkt was!

Door Maaike Veenstra