Nieuws
Verdachte aanranding Doelensteeg opgepakt
De politie heeft een 21-jarige Leidenaar aangehouden als verdachte van de aanranding op woensdag 4 december in de Doelensteeg. Het is nog onduidelijk of de man ook verantwoordelijk is voor andere recente zedenincidenten in de Leidse binnenstad.
Redactie
vrijdag 13 december 2019
Silas.nl

Dankzij camerabeelden kreeg de politie zicht op de vermoedelijke dader, die in de nacht van 3 op 4 december een 24-jarige vrouw in de Doelensteeg aanrandde. Hij werd vrijdagochtend rond negen uur ’s ochtends op straat aangehouden in Leiden.

Onder studenten heerst de afgelopen maand veel onrust na een verkrachting en twee aanrandingen. Studentenverenigingen waarschuwen sindsdien dat vrouwelijke leden niet alleen over straat moeten gaan.

Burgemeester Henri Lenferink verklaarde eerder dat het aantal zedendelicten niet significant hoger ligt vergeleken met vorig jaar. In 2018 werden er 37 aanrandingen en 17 verkrachtingen gemeld. Dit jaar waren dit er respectievelijk 38 en 15.

Toch eisten bezorgde studenten onder de naam Safe Leiden extra veiligheidsmaatregelen. Volgende week volgen hierover gespreksavonden tussen de studenten en burgemeester: maandag bij Augustinus en donderdag bij Quintus.

Zie ook: ‘Bekenden zijn enger’