Nieuws
Universitair netwerk een weekend lang plat, gebouwen dicht
De website van de universiteit en het universitaire digitale netwerk staan in het weekend van 17 februari uit voor onderhoud. Ook alle universitaire gebouwen, inclusief de bilbiotheken, zijn dat weekend gesloten.
Mark Reid
donderdag 8 februari 2024

Dat maakte de universiteit bekend via een mail aan studenten en medewerkers. Dat het universitaire netwerk platligt betekent dat alles waarvoor je moet inloggen met een ULCN-account, waaronder de remote desktop Citrix, niet zal werken. In de mail meldt de universiteit dat Office 365 en Teams ‘waarschijnlijk’ wel zullen blijven werken. Volgens woordvoerder Caroline van Overbeeke is ‘het netwerkonderhoud door ons ISCC echt nodig, maar wordt het gedaan op zaterdag en zondag zodat zo min mogelijk gebruikers van ons netwerk overlast ervaren’.

‘We zijn ons bewust van de impact van een dergelijke operatie en zijn de afgelopen periode op zoek gegaan naar een geschikt moment. Hierbij is rekening gehouden met al geplande evenementen, druk op studielocaties vanwege tentamens en geplande verhuisoperaties’, aldus de woordvoerder.

Welk onderhoud er precies wordt uitgevoerd kan Van Overbeeke niet mededelen: ‘Om eventuele hackers niet op ideeën te brengen kan ik geen technische details geven.’