Nieuws
Student Lynn wint 25.000 euro: ‘Kocht twee weken terug voor de grap een lot’
Deze drie bewoners van de Nieuwe Rijn zijn gelukkige winnaars van de Postcodeloterij. 'Ik ga mijn studieschuld aflossen.'
Tamar Tros
donderdag 7 september 2023
Foto Taco van der Eb

‘Het zonnetje schijnt en we zijn vandaag terecht gekomen in…’

Postcodeloterij-presentator Gaston Starreveld staat woensdagmiddag op de Karnemelkbrug en houdt – voor de verandering – even zijn mond. Hij laat de studenten Lynn, Ajos én huisbaas Eric Paul, die met enveloppen achter hem staan, het woord doen. ‘Leiden!’ roepen ze vrolijk in de camera. Dan volgt de ontlading: met hun postcode hebben ze vandaag 25.000 euro gewonnen.

Wat ze met het geld gaan doen? ‘Mijn studieschuld aflossen’, zegt Lynn, die commerciële economie studeert aan de Hogeschool van Leiden. Ajos, die lichaamsgewicht en psychotherapie studeert: ‘Ik heb een rijbewijs, maar geen auto. Ook wil ik geld investeren en naar Afrika om daar dieren te helpen.’ Eric Paul, die onder meer Lynns kamer verhuurt, geeft aan het geld in het huis te willen steken: ‘Het is tijd om het dak eens te vernieuwen.’ Gaston reageert meteen en vraagt aan Lynn: ‘Lekkage?’ ‘Soms’, antwoordt ze voorzichtig, terwijl ze haar tranen probeert in te houden.

Nog voordat de winnaars kunnen bijkomen heeft Gaston nog een verrassing. Een van de drie mag de glanzend rode BMW houden, die achter hen geparkeerd staat.
De rijvaardige maar autoloze Ajos is de gelukkige. Met een brede lach en ogen vol ongeloof neemt hij de sleutels aan.

‘Ik speel al een aantal maanden mee’, zegt hij. ‘Ik wilde het al een tijdje opzeggen, maar dat ben ik keer op keer vergeten.’ Lynn speelt pas twee weken mee, vertelt ze: ‘Ik had voor de grap een lot gekocht.’