Nieuws
Statenhof wordt studentencomplex
Gebouw De Statenhof in Leiderdorp wordt zo goed als zeker een studentencomplex. De omgevingsvergunning is inmiddels door de gemeente verleend, zegt een woordvoerder van de gemeente Leiderdorp.
Sebastiaan van Loosbroek
donderdag 14 november 2019
Foto: Ben Kerckx via Pixabay

Daarmee wordt voldaan aan de wens van de Amsterdamse projectontwikkelaar Citystone Group, die het kantorenpand graag wilde omvormen tot een studentenflat. Naar verwachting komen er 206 studio’s in voor zowel internationale als Nederlandse studenten.

Niet iedereen is blij met de overeenkomst tussen de gemeente en Citystone. Volgens buurtbewoner en 50PLUS-bestuurslid Bernard Revet heeft de gemeente de oren laten hangen naar de projectontwikkelaar. ‘De overheid durft geen risico’s te nemen en is overgeleverd aan de grillen van investeringsmaatschappijen’, stelt hij. ‘Die denken alleen maar aan hoe snel ze hun portemonnee kunnen vullen.’

Revet ziet, evenals een groep andere ouderen, liever dat er seniorenwoningen in komen, maar volgens hem heeft de gemeenteraad nauwelijks naar die wens geluisterd. ‘Ze hebben de beslissing overgelaten aan het college van B&W. De raad zelf heeft zich niet duidelijk uitgesproken voor of tegen de komst van studenten.’
Buurtbewoners hebben tot 10 december om bezwaar te maken. Als er geen bezwaar wordt gemaakt, is de vergunning onherroepelijk.