Nieuws
Minerva weer de grootste
Studentenvereniging Minerva heeft, net als vorig jaar, de meeste nieuwe leden. Dat blijkt uit cijfers van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen.
donderdag 6 september 2018

In totaal schreef een recordaantal van 515 studenten zich in bij het corps. Dat zijn er een stuk meer dan vorig jaar, toen de teller bleef steken op 464 nieuwe leden. Bij Augustinus is met 392 nieuwe leden de ledenstop gehaald. Vorig jaar koos één lid minder voor de vereniging. Quintus heeft op de kop af 300 nieuwe leden binnengesleept tegen 275 vorig jaar. SSR bereikte met 230 aanmeldingen de ledenstop; vorig jaar waren het er twintig minder.

 Bij Catena staat de teller vanaf de El Cid op 115 leden; daar kunnen studenten zich het hele jaar inschrijven. Vorig jaar op deze tijd had de vereniging 92 inschrijvingen.

 Dat betekent dat alle vijf grote verenigingen meer leden hebben aangenomen dan in 2017, terwijl het aantal El Cid-deelnemers ongeveer gelijk bleef. De verhoogde studiedruk lijkt er dus allerminst voor te zorgen dat studenten de studentenvereniging links laten liggen. Overigens is Minerva, die elk jaar wedijvert met Augustinus, nu waarschijnlijk de grootste Leidse studentenvereniging. Vorig jaar hadden beide verenigingen ongeveer 1900 leden, maar met de grotere nieuwe lichting van Minerva zal die Augustinus nu voorbij zijn gegaan. Minerva was de hele week niet bereikbaar om dat te bevestigen. SVL

...

Update: inmiddels heeft het bestuur van Minerva bevestigd met ongeveer 2050 leden momenteel de grootste vereniging van Leiden te zijn. Dat ze nu boven de 2000 leden is uitgekomen 'is al vele jaren niet meer zo geweest', aldus het bestuur.