Nieuws
Minerva is een paardrijschool, Quintus een varkenshouderij
Studentenvereniging Minerva is een “Paardrijschool/manege”. Althans, als je het Google vraagt. ALSV Quintus? Een varkenshouderij. Roeivereniging Njord? Een poelier.
donderdag 8 februari 2018

Niet alleen Leidse verenigingen kwamen vorige week ineens anders uit de zoekmachine gerold. 

Het Groningse Vindicat was een dak- en thuislozenopvang, de stadsgenoten van roeivereniging Gyas hadden zich ook toegelegd op het fokken van varkens en Aegir was een vrouwenbeschermingsorganisatie. In Amsterdam was Nereus een kano- en kajakclub geworden en ook in Rotterdam waren slachtoffers gevallen.

Het Groningse weblog Sikkom wist direct waar de dader te zoeken: ‘Nou, dat zouden best wel eens Leidenaren kunnen zijn. De ratten.’

Bij Mare meldde zich het ‘brein achter de operatie’, dat een Leidse herkomst bevestigde. Augustinus en Minerva waren het echter niet. Over hun slachtoffers was deze groep ‘van mening dat hun eigenlijke doelstellingen wel wat verder naar buiten uitgedragen mochten worden’.

Het bewerkings-algoritme van Google bleek vervolgens gemakkelijk te omzeilen en de vereiste goedkeuring was via een paar verenigingsgenoten zo geregeld. Verder wilden de daders anoniem blijven, maar hun lievelingskleuren zijn bij Mare bekend. Het zijn er drie, waaronder paars. Quintus en Njord houden zich inmiddels gewoon weer bij hun leest. Wie van paarden houdt, kan zich nog altijd aanmelden bij Minerva. MVW