Nieuws
Leidse studenten moeten weg uit China
De maatregelen rondom de coronavirus-uitbraak worden uitgebreid. Leidse studenten mogen niet meer naar China, en de studenten die er zijn worden teruggehaald.
Bart Braun
vrijdag 31 januari 2020

Eerder deze week was de aanpak nog terughoudender: reizen naar China werd afgeraden, en alleen naar de provincie Hubei mocht je echt niet reizen. Dat is inmiddels dus uitgebreid, op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De rest van China is nu Code Oranje, wat betekent dat er alleen in “alleen noodzakelijke reizen” geadviseerd worden. 'Dit betekent dat er geen studenten meer naar China reizen en dat studenten die nu in China zijn, worden teruggeroepen. Indien dit extra kosten met zich meebrengt, worden deze vergoed.', legt de Universiteit Leiden uit op haar website. Hubei - waar de stad Wuhan ligt - heeft Code Rood en daar mag je gewoon niet in, Je wil er ook helemaal niet zijn, want de Chinese overheid heeft het openbare leven op slot gegooid

Volgens de universiteit zouden er op dit moment slechts dertien Leidse studenten in China studeren; niet een van hen in Wuhan. Medewerkers die naar China (behalve dus Hubei) willen, moeten toestemming vragen bij hun directie of faculteitsbestuur.