Nieuws
Universiteit stelt besluit over slimme camera’s uit
Het besluit of de slimme camera’s boven alle ingangen van universitaire gebouwen en collegezalen weer worden aangezet is uitgesteld. Het onderwerp zou volgende week in de universiteitsraad worden behandeld, maar wordt later besproken.
Mark Reid
donderdag 17 november 2022

Mare onthulde vorig jaar dat de camera’s grote veiligheidsgebreken vertoonden en dat de privacy van studenten en medewerkers in het geding kwam.

Na een protestbrief van de universiteitsraad en studentendemonstraties besloot het college van bestuur in december 2021 de camera’s uit te zetten voor nader onderzoek.

Volgens de agenda die het college van bestuur eerder met de universiteitsraad deelde, zou er in oktober een voorlopig besluit volgen over de camera’s. Daarna zou het onderwerp in november en december met de raad worden besproken.

Volgens raadsvoorzitter Bas Knapp is het onderwerp uitgesteld naar de volgende vergadering omdat er geen voorlopig besluit was om advies over uit te brengen. Dat betekent dat er dit jaar geen definitief besluit komt over wat er met de camera’s gebeurt.

Universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke bevestigt dat het college van bestuur nog geen besluit heeft genomen.