Nieuws
Studentenpartij CSL stopt ermee
De Christelijke Studentenfractie Leiden bestaat binnenkort niet meer. Eerder deze maand stemde de algemene ledenvergadering voor opheffing.
Mark Reid
donderdag 16 maart 2023

In een bericht op Instagram laat het bestuur weten dat er de afgelopen jaren een daling was in de betrokkenheid en activiteit van de leden.

‘Het bleek moeilijk om enthousiaste bestuursleden en kandidaat-faculteitsraadsleden te vinden. Na meerdere oproepen, bijeenkomsten en gesprekken waarin is geprobeerd om een nieuw bestuur te vormen, hebben wij moeten concluderen dat CSL geen toekomstperspectief meer heeft’, aldus het bestuur.

Op de ledenvergadering van 6 maart stemden de aanwezigen unaniem voor opheffing en is ook meteen het ontbindingsbesluit ondertekend. De partij heeft een fusie overwogen, maar heeft daar niet voor gekozen omdat ‘het onderscheidende, Christelijke geluid verloren zou gaan’.

Bij de afgelopen universiteitsraadsverkiezingen haalde CSL geen zetel. De partij Belang van Omar haalde net meer stemmen en kreeg de laatste plek in de raad. Alleen omdat die partij er voor koos om zijn zetel op te geven kwam alsnog CSL in de raad.