Nieuws
Geen fysiek onderwijs en toetsing tot eind studiejaar
De Universiteit Leiden gaat dit academisch jaar geen fysiek onderwijs meer geven. Ook tentamens worden niet meer fysiek afgenomen.
Sebastiaan van Loosbroek
donderdag 19 maart 2020
Bas van der Schot

Dat maakte de universiteit vanochtend bekend. Het collegejaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

'Er is en wordt door je docenten keihard gewerkt om alles in orde te maken voor onderwijs en toetsen op afstand', meldt de universiteit. De docenten zullen de studenten via Blackboard en/of Brightspace informeren over wat het toetsen en onderwijs op afstand voor de studie en betreffende vakken gaat betekenen.

Het is de bedoeling dat de opleidingen elk toetsmoment minimaal drie werkdagen van tevoren aankondigen. Hieronder vallen alle vormen van toetsing. Wie door ziekte niet kan deelnemen aan een toets, moet dat melden bij diens studieadviseur. 

Door de uitzonderlijke omstandigheden kan het gebeuren dat opleidingen besluiten af te wijken van de OER (Onderwijs- en Examenregeling). Maar, benadrukt de universiteit, 'je opleiding doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zowel het onderwijs als de toetsen voldoen aan de kwaliteitseisen'. 

Hoe de practica doorgang moeten vinden, is nog onduidelijk. De universiteit onderzoekt nog of onderwijs op afstand haalbaar is, of dat de practica later in het studieprogramma moeten worden ingehaald. 

Het online onderwijs start vanaf maandag 23 maart. 

Lees hier waarom onze collegezalen tot de zomer leeg blijven.