Cultuur
Literair talent, let op! Schrijf een kerstverhaal en win €250!
Schrijvende studenten opgelet: zoals elk jaar organiseren we ook nu weer de Mare-Kooyker-Kerstverhalenwedstrijd. Hoofdprijs: 250 euro aan boekenbonnen.
Redactie
donderdag 30 november 2023

Wat moet ik doen?

Schrijf een kerstverhaal van maximaal 1500 woorden en stuur dat vóór 8 december naar redactie@mare.leidenuniv.nl.

Wat kan ik winnen?

Goed schrijven = veel lezen. Daarom krijgt de winnaar € 250 aan boekenbonnen. De nummers twee en drie krijgen € 75 en € 50. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door de gulle sponsoring van boekhandel Kooyker (waar jullie natuurlijk naast het gebruikelijke leesvoer ook alle Sint- en kerstcadeaus gaan kopen). 

Breek ik daarna door als schrijver?

Dat zou zomaar kunnen, want heel wat eerdere winnaars hebben inmiddels romans geschreven, of zijn daarmee bezig omdat ze een felbegeerd boekcontract hebben binnengesleept. Weer anderen zijn columnist geworden, aanstormend Kamerlid, of literair agent.

Mag iedereen meedoen?

Nee. Deelname is alleen voor studenten van de Universiteit Leiden. Ook columnisten en freelancers van Mare zijn uitgesloten van deelname (sorry, maar we willen natuurlijk niet de schijn van partijdigheid wekken).

Wie zitten er in de jury (en wat willen ze)?

Schrijvers (en oud-Mare-redacteuren) Arjen van Veelen en Christiaan Weijts gaan jullie verhalen beoordelen, en worden indien nodig in toom gehouden door Mare-hoofdredacteur Frank Provoost. Ze houden van verhalen met kop en staart over hoofdpersonen die een ontwikkeling doormaken. Maar mocht je het beter weten: vooral doen!

Enige inhoudelijke voorwaarde: het verhaal moet iets te maken hebben met oorlog en vrede. Binnen die context mag alles: van het echte slagveld tot innerlijke strijd of loopgraven van de liefde.

Moet ik nog iets weten?

Jazeker: de uiterste deadline is DUS ECHT 7 DECEMBER, 23:59 u.

Heel veel succes!