Europese beurs voor Sterrenkundige

5 November 2015

De Leidse sterrenkundige Frans Snik heeft een zogeheten Starting Grant van de Europese subsidieboer ERC gekregen. U kent zijn naam wellicht nog van het iSpex-onderzoek dat met mobieltjes fijnstofmetingen aan de atmosfeer deed, maar eigenlijk is hij geïnteresseerder in andere atmosferen dan die van de aarde. Het sterrenlicht dat door de atmosfeer van een exoplaneet is geweest, kan informatie geven over de planeet. Met de beurs – 1,5 miljoen euro – gaat Snik een groep opzetten die betere technieken moet ontwikkelen voor zulk exo-atmosfeer-onderzoek.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

5 November 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

5 November 2015