Data openbaar

19 Oktober 2011

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) wil dat onderzoekers die van hun geld zijn betaald, hun onderzoeksdata openbaar maken, meldde NRC Handelsblad vorige week. Volgens NWO-voorlichter Margot Custers was dat eigenlijk al langer zo, maar staat het nu ook zwart op wit in het subsidiereglement van de organisatie. NWO benadrukte al eerder dat de publicaties die voortkomen uit haar subsidies openbaar toegankelijk moeten zijn, nu geldt dat ook voor meetgegevens, enquêteformulieren, plantenzaadjes uit Middeleeuwse beerputten en andere vormen van ruwe data. Volgens het jaarverslag van de Universiteit Leiden is van het totale onderzoeksbudget (zo’n half miljard euro) 61,1 miljoen euro afkomstig van NWO.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

19 Oktober 2011

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

19 Oktober 2011