Diversiteitsbeleid op de schop

Het diversity office kreeg de opdracht om de universiteit diverser en inclusiever te maken, maar kreeg niet voldoende steun van het college om het beleid goed uit te voeren. Dat moet anders.

14 Februari 2019

'Rokers in quarantaine'

Roken op universiteitsterrein is straks verboden, maar niet iedereen ziet dat als iets positiefs.

14 Februari 2019

'Scootmobiel kan niet uit lift'

Zorg dat de rolstoelschans ijsvrij is, en repareer defecte liften: studentenpartij CSL wil dat de Faculteit Sociale Wetenschappen beter rekening moet houden met studenten met functiebeperking.

14 Februari 2019

‘Vrijheden met voeten getreden’

Arbeidsjurist en oud-rector Paul van der Heijden kreeg vorige week een koninklijke onderscheiding voor zijn werk bij de International Labour Organization.

14 Februari 2019

Raad wil psycholoog voor promovendi

De universiteitsraad wil graag een promovendipsycholoog. Het college van bestuur wil eerst onderzoeken of dat wel echt nodig is.

14 Februari 2019

Gehandicapte studenten krijgen hun geld

Onder de nieuwe Participatiewet bleef 50 miljoen euro, bedoeld voor gehandicapte studenten, op de plank liggen. Een net aangenomen motie moet ervoor zorgen dat het geld toch bij de studenten terechtkomt.

14 Februari 2019

Toegangscontrole Wijnhaven om 'serieus signaal'

Het Wijnhavengebouw van de Campus Den Haag hanteert vrijdag van 10 uur 's ochtends tot 00.00 uur 's nachts een toegangscontrole omdat 'een of meerdere personen behoorlijk verstorend wil zijn in het gebouw'.

07 Februari 2019

Verzet tegen colleges opnemen

De faculteitsraad van FGGA is niet te spreken over een memo van het faculteitsbestuur over het opnemen van hoorcolleges. Die geeft de docenten het gevoel dat het opnemen een verplichting wordt en dat hiervan alleen bij zwaarwegende redenen kan worden afgezien.

31 Januari 2019

Eindbaas op gympen

Ter gelegenheid van een nieuwe tentoonstelling over de 444-jarige band tussen stad en universiteit, trakteerde burgemeester Lenferink rector magnificus Carel Stolker op een paar strakke, rode Leidse sneakers. Andersom werd Lenferink getrakteerd op een stel mooie 444-sokken. Stolker draagt zijn nieuwe aanwinst met zichtbaar plezier. De expositie is tot en met 12 mei te zien in de hal van het Stadhuis.

31 Januari 2019

Mailregels tegen werkdruk

De faculteit Rechten is bezig met een plan om de werkdruk aan te pakken. Zo komt er een mailprotocol om de communicatie tussen student en docent in betere banen te leiden.

31 Januari 2019

'Mensen zijn begaan met Zhangs verhaal'

De inzamelingsactie voor de ouders van de bij een brand omgekomen sterrenkunde-promovendus Maolin Zhang haalde in een week tijd tienduizenden euro’s op.

31 Januari 2019

Waar gaat extra onderzoeksgeld heen?

Meer geld, meer diversiteit en minder tijdelijke contracten. Minister Van Engelshoven presenteerde deze week haar visie op de komende vier jaar wetenschapsbeleid.

31 Januari 2019