Taalconflict: ‘De rector was rude’

The Democratic Students Party had maandag tijdens een de universiteitsraad een aanvaring met rector magnificus Carel Stolker. Het onderwerp: de voertaal.

18 Oktober 2018

Geesteswetenschappen miljoen in de min

De faculteit Geesteswetenschappen tast diep in haar reserves om de begroting sluitend te maken. Het gaat om een miljoen euro voor de periode 2018-2022, die met toestemming van het college van bestuur uit de facultaire reserve wordt gehaald. ‘Als we niks doen, komen we in de problemen.’

18 Oktober 2018

Geen geld voor sneller DUO

Bellers naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stonden deze zomer lang in de wacht of kwamen er zelfs helemaal niet door. Geld om de wachttijden wat te verkorten is er echter voorlopig niet, schrijft onderwijsminister Van Engelshoven aan Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen.

18 Oktober 2018

Snuitkeverjacht eindigt in cel

De Leidse bioloog Roelant Jonker ging afgelopen woensdag op zoek naar planten beschadigende snuitkevers maar stuitte op een met pepperspray spuitende agent. Jonker gaat aangifte doen van politiegeweld.

18 Oktober 2018

Minister: scherp letten op Engels

Het ministerie van Onderwijs gaat strenger kijken naar studies die willen afwijken van het Nederlands. Een studie in het Engels aanbieden mag, maar deze keuze moet ‘weloverwogen’ zijn, aldus minister Van Engelshoven.

18 Oktober 2018

Minder rompslomp, alstublieft

Jonge wetenschappers roepen in NRC Handelsblad op tot het afschaffen van de onderwijs-bureaucratie aan universiteiten.

18 Oktober 2018

Stress door een zes

Rechten behoudt het herkansen van voldoendes. Wel zijn er zorgen over de boodschap die uitgaat van de regeling: namelijk dat een zes niet goed genoeg is.

11 Oktober 2018

Archeologie moet socialer

Het bestuur van Archeologie heeft een extern adviseur ingeschakeld, nadat de faculteit bijzonder slecht scoorde op de Personeelsmonitor.

11 Oktober 2018

Vertrouwenspersoon is maar matig zichtbaar

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden die te maken hebben (gehad) met ongewenst gedrag, kunnen naar de vertrouwenspersoon van de universiteit stappen. Maar veel studenten weten niet dat deze mogelijkheid er is.

11 Oktober 2018

Rechten wil rokers verhuizen

Het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) van Rechten wordt verbouwd. De faculteitsraad wilde weten of er ook een andere plek voor de rokers kan worden gevonden. Die staan nu bij de ingang en zorgen daar voor een ‘enorme rookwolk’.

11 Oktober 2018

Raad: nooduitgangen Huizinga niet in orde

Er zijn nog steeds te weinig liften, goede nooduitgangen en toiletten in de gebouwen van de faculteit Geesteswetenschappen, vindt de faculteitsraad.

11 Oktober 2018

Help! Een kakkerlak!

‘Oké maar dit is serieus wel een kakkerlak toch?’ vraagt een bezorgde bewoonster van studentencomplex De Zwarte Dozen in de gelijknamige Faceboekgroep. ‘Wat nu?’

11 Oktober 2018

Promotie moet transparanter

Het bestuur van Archeologie wil vastleggen wanneer personeel kans maakt op een promotie. Daar is binnen de faculteit veel behoefte aan, constateert het bestuur.

11 Oktober 2018

Leids 'mini-Harvard' gesneuveld

Hoewel het International Tax Center jarenlang het vlaggenschip was van de universiteit, neemt het college toch afscheid van het ‘mini-Harvard’ van Leiden.

11 Oktober 2018