Studenten kennen regeling niet

De studietoeslag vanuit de gemeente voor studenten met een beperkt arbeidsvermogen is veel te laag, zeggen studentenvakbond LSVb en CNV Jongeren. In Leiden is de studietoeslag bijna drie keer lager dan de norm.

19 April 2018

'Het ging mis met de lolly's'

Studentenpartijen voeren campagne voor de universitaire verkiezingen. ‘Met gadgets haal je studenten niet over.’

19 April 2018

Meer zonnepanelen voor universiteit

De universiteit gaat op meerdere gebouwen zonnecollectoren plaatsen. De zonne-energie is straks slechts goed voor een half procent van het totale elektriciteitsgebruik van de universiteit.

19 April 2018

Uitschrijftermijn ov-kaart verlengd

Studenten krijgen langer de tijd om hun ov-kaart stop te zetten na hun afstudeerdatum: tien dagen, in plaats van vijf. Dat zegt onderwijsminister Arie Slob.

19 April 2018

Geen agenten tegen waterkokers

Rechten gaat een deel van het KOG herinrichten om meer docenten een plek te kunnen geven. Het faculteitsbestuur wil de verbouwing aangrijpen om af te komen van de honderden illegale koffiezetapparaten en waterkokers van medewerkers.

19 April 2018

Half miljard naar beter onderwijs

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs gaat zich niet inhoudelijk bemoeien met het uitgeven van het studievoorschot. Studenten gaan samen met de besturen van universiteiten en hogescholen bepalen waar dat geld heen gaat.

12 April 2018

Veel psychische klachten

Bijna een op de vijf studenten heeft suïcidale gedachten, ooit een zelfmoordpoging gedaan, of ooit een zelfmoordpoging gepland. Een kwart is emotioneel uitgeput.

12 April 2018

Promovendi willen eigen raad

Promovendipartij PhDoc wil graag dat elke faculteit een promovendiraad krijgt. Het college van bestuur ziet wel wat in het plan.

12 April 2018

'Ongelijkheid neemt toe'

De ongelijkheid in het onderwijs is toegenomen, zegt de Onderwijsinspectie in een jaarlijks rapport. Leerlingen stromen door in verschillende onderwijsniveaus, ook al zijn de prestaties hetzelfde. Vooral het diploma van de ouders telt mee, en of de scholier een migratieachtergrond heeft of niet.

12 April 2018

Verplichte matching komt er

Het college van bestuur wil in vijf jaar tijd universiteitsbreed verplichte matching invoeren. De universiteitsraad heeft met dit plan ingestemd, maar de steun is niet unaniem.

12 April 2018