Researchmaster afgebouwd

18 Januari 2018

De researchmaster Political Science and Public Administration wordt afgebouwd. Dat vertelde het faculteitsbestuur tijdens de afgelopen raadsvergadering van Sociale Wetenschappen. De opleiding scoorde begin 2016 al een onvoldoende van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie, en moest een hersteltraject indienen. ‘Uiteindelijk heeft de master op alle standaarden een voldoende beoordeling gekregen, maar uit de toelichting bleek dat er geen effect was waargenomen van het hersteltraject’, staat in het verslag van de raadsvergadering, waarna het college van bestuur het besluit nam de opleiding af te bouwen. ‘Het risico dat heraccreditatie niet erkend zou worden’ gaf de doorslag. ‘Dat het geringe aantal studenten deze opleiding tot een kostbare onderneming maakt, speelt ook een rol.’ De opleiding wordt aangeboden zolang nodig is, en de studenten worden gemonitord op hun voortgang.

Deel dit bericht: