Funky recyclen van oude mobieltjes

18 Januari 2018

Het Leiden University Green Office (LUGO) zamelt vanaf maandag oude mobieltjes in met de Funky Phone Challenge in het Lipsiusgebouw.

De Funky Phone is een spelcomputer, gemaakt van hergebruikte elektronica, zoals een computer en een wasmachine.

De inworp is je oude telefoon, waarmee je vervolgens drie spelletjes kunt spelen. Tegelijkertijd strijdt de Universiteit Leiden zo tegen andere onderwijsinstellingen, zoals de Hogeschool Leiden, om het hoogste aantal ingezamelde toestellen. Het LUGO hoopt in elk geval 250 telefoons te verzamelen.

De meeste ingeleverde mobieltjes worden vervolgens in kleine deeltjes gerecycled. Andere worden direct hergebruikt, nadat volgens het LUGO de data zorgvuldig is verwijderd.

De Funky Phone is ontworpen door E-waste Arcades, een bedrijf dat mensen wil wijzen op de mogelijkheden om elektronica te recyclen. Een van de initiatiefnemers, Timmy de Vos, hield maandag bij de opening van de challenge een lezing in Plexus. Vice-rector Hester Bijl wierp meteen een oude telefoon in de Funky Phone. Bij het ter perse gaan van deze krant waren er 9 telefoons ingeleverd. Nog tot 8 februari staat de spelcomputer in het Lipsius en kun je Bijls highscore verbeteren. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

‘Wij blijven strijden’

De 58 huurwoningen tegenover het Lipsius moeten plaats maken voor de nieuwe Humanities …

18 Januari 2018