Goud voor Leidenaren

5 Oktober 2017

Njord-lid Nicole Beukers won samen met haar team goud op het WK-roeien in Sarasota, Florida, afgelopen zaterdag.

Het is de eerste keer dat het team goud op dit niveau binnen wist te slepen. Eerder haalden Beukers en haar teamgenoten Chantal Achterberg, Carline Bouw en Inge Janssen zilver op de Olympische Spelen in Rio. Achterberg en Bouw waren er in Florida niet bij, ze werden vervangen door Olivia van Rooijen en Sophie Souwer. ‘Dit is zo gaaf’, zei Beukers na de overwinning. ‘Na al die tweede en derde plaatsen zijn we nu de beste van de wereld. Dit hebben we verdiend’. Ook pararoeister en Njord-lid Annika van der Meer won goud.

Een dag later won Junior Degen de Nederlandse Kampioenschappen judo. De 24-jarige Leidse rechtenstudent versloeg Wytze de Jong in de finale, in de categorie tot 73 kilo. Hij liep wel een bloedneus op, en ‘bloedde als een rund’, zegt hij in de Gelderlander. ‘Ik pakte een rol tape en benmijn hele hoofd drie keer rond gegaan. Ik zag eruit als een soldaat in oorlogstijd op die mat.” Eerder dit jaar vertelde hij in Mare dat hij, hoewel ‘Tokio 2020 wel op het lijstje staat’, niet zo vaak meer op een hoog niveau traint, omdat er in Leiden geen groep is op zijn niveau, en hij ook bezig is met studie en Minerva-activiteiten. AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

5 Oktober 2017