Een kamer? Twee kramen verderop!

Susanne Ottenheym

17 Augustus 2017

‘Je komt er zeven kilo papier zwaarder, geplet door de drukte, maar zeker ook wijzer vandaan’, zegt een van eerstejaars die maandag de informatiemarkt aan de Nieuwe Rijn heeft bezocht.

Verdeeld over een verzameling kraampjes staat een legioen verenigingen, stichtingen, clubs en partijen klaar om de aanstormende academische talenten van alle mogelijke informatie te voorzien.

Een flinke klus, want er zijn heel veel El Cid-deelnemers. Groepjes met hun mentoren, maar ook onschuldige omstanders, banen zich een weg door een informatieland voor studenten. Studentenverenigingen en politieke partijen proberen nieuwe leden te werven. Stichtingen en belangenorganisaties geven informatie aan hun toekomstige doelgroep. Uitzendbureaus en huisvestingsorganisaties leggen uit hoe je kunt leven en overleven in Leiden.

De informatiemarkt is de plek bij uitstek voor de deelnemer die gericht zoekt naar antwoorden op brandende vragen zoals: ‘Waar vind ik een roeivereniging?’
‘Links om de hoek’
Of: ‘Ik ben op zoek naar een kamer, wie kan mij daarbij helpen?’
‘Vraag dat maar twee kraampjes verderop.’
En: ‘Hoe kom ik aan een stage?’
‘Aan de overkant staat een organisatie die daarbij helpt.’

Ook voor deelnemers zonder missie is de informatiemarkt interessant. Er zijn zoveel verschillende kraampjes dat de eerstejaars allerlei informatie krijgen over zaken waar ze nog nooit eerder over hebben nagedacht. Er is plots een groot aantal nieuwe opties om te overwegen.
Tijdens gesprekjes met nieuwe studenten schemert echter al snel door dat zij haast overweldigd worden door de grote verscheidenheid aan informatie. Het is dan ook maar goed dat de kraampjes zijn voorzien van kleurrijke flyers, contactinformatie op pennen en allerlei goodies.

Door Peter Schaap

Deel dit bericht:

Nieuws