Studietempo een beetje omhoog

15 Juni 2017

Studenten ronden hun bachelor steeds ietsje sneller af. Uit nieuwe cijfers van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) blijkt dat 70 procent van de studenten die in 2012 begonnen aan hun opleiding vier jaar later hun bachelordiploma gehaald hadden. Van de groep die in 2011 begon, sleepte 69 procent het diploma in vier jaar binnen. Dus veel verschil is er niet. Maar vergeleken met de studenten die in 2006 van start gingen, is het percentage flink de hoogte ingegaan. Na vier jaar had slechts iets meer dan de helft van deze groep studenten hun bul behaald. Een belangrijke reden voor het hogere studietempo is volgens de VSNU de invoering van de ‘harde knip’: vanaf het collegejaar 2012/2013 mochten studenten pas met een master beginnen nadat zij hun bachelordiploma behaald hadden. Maar ook studiesuccesmaatregelen zorgen ervoor dat studenten hun opleiding sneller doorlopen.

Deel dit bericht: