Net gekocht: schetsboek van Ed van der Elsken

18 Mei 2017

De bovenstaande foto’s staan in een schetsboek van Ed van der Elsken (1925-1990), dat sinds kort in het bezit is van de Leidse Universiteitsbibliotheek. Van der Elsken was een Nederlandse fotograaf, die met zijn vrouw Gerda in 1959 en 1960 een wereldreis maakte. Het daaruit voorgekomen fotoboek Sweet Life verscheen zes jaar later, en geldt als een belangrijk werk in de wereld van de Nederlandse fotografie. Het schetsboek geeft een kijkje in het proces waarmee het boek tot stand is gekomen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kritiek op zware matching

Steeds meer opleidingen willen scholieren intensiever testen om zo vast te stellen of zij …

18 Mei 2017

Hulp voor City Snack

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste …

18 Mei 2017