Huurtoeslag onterecht stopgezet

Susan Wichgers
30 Maart 2017

Huurders in Leiden die een beschikking hebben gekregen over het terugbetalen van huurtoeslag, hoeven dat mogelijk niet te doen. De huurtoeslag van zo’n 150 woningen is onterecht stopgezet door een administratiefout. Dat meldt de Belastingdienst op haar website.

Tientallen kamerhuurders van huisvester DUWO hebben afgelopen maand beschikkingen van de Belastingdienst gekregen waarin staat dat ze de ontvangen huurtoeslag vanaf juli 2016 moeten terugbetalen. Ze zouden er geen recht meer op hebben. Later volgde een beschikking over de maanden januari en februari en werd de huurtoeslag voor de huurders stopgezet.

Over de reden van het stopzetten bestond verwarring. Volgens woordvoerders van gemeente Leiden en DUWO zijn de regels omtrent huurtoeslag voor onzelfstandige woningen onveranderd, en zouden huurders nog steeds toeslag moeten ontvangen. Een woordvoerder van de Belastingdienst gaf aan dat het zou kunnen liggen aan een veranderd registratiesysteem bij gemeenten.

Op de website van de Belastingdienst staat dat het gaat om een fout in de administratie, doordat de adressen van de woningen onlangs zijn veranderd. De Belastingdienst is de fout aan het herstellen en stuurt een brief met meer informatie naar de betreffende huurders.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen geld voor sneller DUO

Bellers naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stonden deze zomer lang in de wacht of …

30 Maart 2017