Regels Airbnb

16 Maart 2017

De gemeente Leiden overweegt Airbnb aan te pakken. In Amsterdam heeft de populariteit van de site geleid tot overlast en verdringing op de huizenmarkt. Dat is in Leiden nog niet aan de orde, maar het zou fijn zijn als dat ook zo bleef, legde wethouder Robert Strijk uit aan het lokale radiostation Sleutelstad. ‘We leggen aan de raad voor of we in Leiden alvast regels willen opstellen. We hebben al zoveel regels en we willen er minder, maar we zien ook dat als je ze niet hebt, dat tot overlast kan leiden.’ Ook wijst hij verhuurders erop dat ze toeristenbelasting moeten afdragen.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

16 Maart 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

16 Maart 2017