VSNU-baas weg

23 Februari 2017

VSNU-voorzitter Karl Dittrich gaat stoppen. De Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten is een koepel voor de grote Nederlandse universiteiten waar ook de Universiteit Leiden lid van is. Het is de werkgeversorganisatie, maar ook de spreekbuis van de academies, en het aanspreekpunt. Onder Dittrichs leiding voerden de universiteiten gezamenlijk strijd voor open wetenschap, en tegen de macht van de grote wetenschappelijke uitgevers, en tegen de kwaliteitsafspraken die het ministerie met de universiteiten wilde maken. Wie Dittrich gaat opvolgen, is nog niet bekend: volgens de VSNU-vacature is solliciteren mogelijk tot 1 maart.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

23 Februari 2017

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

23 Februari 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

23 Februari 2017