Natuurbezoek

19 Januari 2017

Echte cijfers hebben ze niet, maar het valt natuurorganisaties al jaren op dat er vooral witte Nederlanders naar hun terreinen komen. Waarom zijn er zo weinig migranten? Een groep onderzoekers, waaronder Jan Boersema van het Leidse Centrum voor Milieuwetenschappen, ging het eens vragen.

Ze ondervroegen Nederlanders van Turkse of Chinese komaf, allen inwoners van het door mooie en diverse natuur omgeven Arnhem. De resultaten zijn na te lezen in vaktijdschrift Leisure Science.

De voornaamste conclusie: staar je niet te veel blind op iemands afkomst. In één zo’n groep zitten verschillen, en het natuurbezoekgedrag van een Chinees met kleine kindjes lijkt misschien wel meer op dat van autochtone Nederlandse jonge ouders dan op dat van twintigers die zijn afkomst wel delen. Wel opvallend: zowel de Turken als de Chinezen zien de natuur als een plaats om te eten: barbecueën, picknicken of bessen en nootjes verzamelen. Turken zien dat als iets typisch Turks, de Chinezen vinden dat juist iets heel Chinees om te doen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

19 Januari 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

19 Januari 2017