Brandbrief

19 Januari 2017

Er is een tekort aan betrouwbare informatie over de arbeidsmarktperspectieven van opleidingen, volgens een brandbrief van NVS-NVL en de Keuzegids aan minister Bussemaker van Onderwijs. De NVS-NVL is de vereniging in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs van decanen en mentoren. De Keuzegids beoordeelt en vergelijkt opleidingen. ‘Geloofwaardige voorlichting staat of valt met betrouwbare, valide informatie’, schrijven de twee organisaties. ‘En helaas ligt daar een probleem. Er is op verschillende niveaus een tekort aan betrouwbare voorlichting over perspectieven van afgestudeerden.’ De organisaties zijn voor betere alumni-enquêtes, frequent onderzoek naar afgestudeerden, en de beschikbaarheid van deze gegevens voor decanen en uitgevers van loopbaanoriëntatiemateriaal.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

19 Januari 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

19 Januari 2017