Vrouwen onderbetaald

15 December 2016

Universiteit Leiden heeft het hoogste percentage vrouwelijke hoogleraren van Nederland. Dat meldt de universiteitssite op basis van een rapport van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).De rest van het rapport is niet zo mals: de landelijke groei is klein, en vrouwelijke academici krijgen structureel minder betaald dan hun mannelijke collega’s. Een vrouwelijke wetenschapper verdient per maand gemiddeld 390 euro minder dan een mannelijke wetenschapper. Leiden is wel op weg om de streefcijfers van 2020 te halen, meldt het LNVH. Nu is 24 procent van de hoogleraren in Leiden vrouw. Landelijk ligt het percentage op 18 procent.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

15 December 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

15 December 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

15 December 2016