Egyptisch speltbier

17 November 2016

Het Rijksmuseum van Oudheden verkoopt vanaf 23 november Egyptisch bier. Ter gelegenheid van de heropening van de Egyptische afdeling van het museum (zie ook: Bonus: 47 baby-crocs), brouwde Leidse brouwerij Pronck, samen met cultureel ondernemer en oud-Egyptologiestudent Janko Duinker, een biertje dat gebaseerd is op het brouwsel dat de oude Egyptenaren maakten. Zo gebruikten ze net als in de oudheid spelt, en vermengen ze het graan met korianderzaad. Het heet Hnq.t, dat spreek je uit als Hèn-Kèt. Er zijn 5000 bierflesjes gebrouwen. De biertjes zijn vanaf woensdag te koop in koffiehuis Het Gerecht en in Oudheden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

17 November 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

17 November 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

17 November 2016