Nul procent rente

27 Oktober 2016

Het rentepercentage over de studieschuld daalt per januari 2017 van 0,01 naar 0 procent. Een opgebouwde schuld stijgt daardoor de komende vijf jaar niet meer. Na de laatst ontvangen studiefinanciering wordt de rente namelijk vastgesteld voor een periode van vijf jaar. Wie in januari begint met aflossen, of een nieuwe rentevaste periode ingaat, betaalt daardoor geen rente. Wie nu nog studiefinanciering ontvangt profiteert ook, want voor lopende leningen wordt het rentepercentage jaarlijks vastgesteld. Budgetvoorlichtingsinstituut Nibud kwam wel meteen met een waarschuwing. Studenten die geld lenen om mee te sparen, moeten oppassen voor de verleiding om het toch uit te geven. Bovendien heeft een hoge studieschuld gevolgen voor de maximale hoogte van een hypotheek.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

27 Oktober 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

27 Oktober 2016