Snouck Hurgronjehuis

15 September 2016

Het Snouck Hurgronjehuis aan het Rapenburg gaat in de verkoop. Momenteel is het nog van het Leids Universiteits Fonds (LUF) dat vorige week samen met het Alumnibureau van de universiteit het Alumni Huis op Rapenburg 68 betrok. ‘We hebben dezelfde doelgroep en dezelfde doelstelling’, verklaart LUF-directeur Siep Wijsenbeek de verhuizing. Het onafhankelijke LUF werd opgericht in 1890 om met giften van alumni en het rendement op vermogen allerlei projecten en beurzen van studenten en onderzoekers te financieren. ‘De vraag was: komen jullie bij ons, of gaan wij naar jullie? Het Snouck Hurgronjehuis is toe aan renovatie. Wij ontvangen natuurlijk geld van onze donateurs, maar niet om een monumentaal pand mee te renoveren.’ Het LUF zal altijd op minstens een punt onafhankelijk blijven, benadrukt hij. ‘Het geld van onze donateurs. Plat gezegd: daar kan de universiteit nooit aankomen.’ Het oude pand op Rapenburg 61 was het woonhuis van de bekende Leidse Arabist en islamoloog Christiaan Snouck Hurgronje.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

15 September 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

15 September 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

15 September 2016