Menno ter Braak-bibliotheek

9 Juni 2016

De UB heeft de bibliotheek van de schrijver en criticus Menno ter Braak aangekocht. Ter Braak richtte in 1932 samen met Edgar du Perron en Maurice Roelants het literatuurtijdschrift Forum op en schreef een grote hoeveelheid invloedrijke essays. Hij pleegde op 15 mei 1940 zelfmoord omdat hij niet onder het juk van de nazi’s wilde leven. De UB en de opleiding geschiedenis betaalden al een groot deel van het aanschafbedrag voor de acht kasten met boeken en documenten, maar kwamen nog 19.000 euro tekort. Dat bedrag is binnengehaald met de actie ‘Adopteer een Boek’: particulieren, stichtingen en verenigingen uit Nederland en Vlaanderen leverden een financiële bijdrage door een boek te adopteren uit de bibliotheek van Ter Braak. In totaal heeft de bibliotheek rond de 60.000 euro gekost.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

9 Juni 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

9 Juni 2016