Prepublishing

26 Mei 2016

Wetenschapsuitgeverij Elsevier heeft het Social Science Research Network gekocht. SSRN.com is een website waar wetenschappers hun artikelen online kunnen publiceren voordat ze in een vakblad verschijnen. Het uiteindelijke doel van Elsevier is om SSSRN te integreren in Mendeley, hun webprogramma waarin wetenschappers artikelen kunnen opslaan en delen.
In de media reageren wetenschappers en toegankelijkheidsgoeroe’s overwegend negatief op de overname: Elsevier heeft een matige reputatie op het gebied van openbaarheid. De twee partijen benadrukten echter dat up- en downloaden via SSRN gratis zal blijven.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

26 Mei 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

26 Mei 2016