Voltaprijs

14 April 2016

De Leidse natuurkundige Michel Orrit heeft de Edison Volta Prize 2016 gewonnen. Dat is een eerbetoon dat de European Physical Society elke twee jaar uitreikt aan een individu of groep van maximaal 3 wetenschappers ter erkenning van een buitengewone prestatie in natuurkundig onderzoek. Behalve een medaille hoort daar ook een bedrag van tienduizend euro bij. Orrit was dit jaar de enige winnaar, dus hij hoeft dat geld niet te delen. Orrit ontvangt de onderscheiding vanwege zijn bijdragen aan de optica en de single-molecule microscopy.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

14 April 2016

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

14 April 2016