Dure nakijkfout

14 April 2016

De Erasmus Universiteit (EUR) moet ruim negenduizend euro betalen door een nakijkfout. Een oud-student psychologie liep door de fout een jaar studievertraging op en stapte naar de rechter. In september begon haar masteropleiding in Amsterdam, maar vlak voor aanvang moest ze nog een herkansing halen. De bachelorstudent behaalde een 5,2 en zag de master aan zich voorbij gaan. Een verzoek tot versnelde inzage werd door de universiteit verworpen. Tijdens het inzagemoment bleek het antwoordblad een foutje te bevatten. Ze had eigenlijk een voldoende gehaald, maar kon niet meer instromen. De student eiste een schadevergoeding van 23.000 euro. De Erasmus Universiteit stelde ‘niet onrechtmatig te hebben gehandeld’ en meende dat van schade geen sprake was. De rechter veroordeelde de instelling echter tot het betalen van ruim negenduizend euro en de proceskosten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

14 April 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

14 April 2016