Meer masterselectie

3 Maart 2016

Bij meer dan de helft van de Nederlandse masteropleidingen moeten de studenten door een toelatingsprocedure heen. De Keuzegids Masters 2016, die woensdag uitkwam, zette de cijfers op een rijtje. Er zitten grote verschillen tussen de universiteiten: Utrecht selecteert bij 84 procent van de masteropleidingen, terwijl dat in Eindhoven slechts bij 5 procent van de studies gebeurt. In Leiden vindt bij 57 procent van de opleidingen selectie plaats. De Keuzegids meldt ook dat lang niet overal van tevoren duidelijk is waar die selectie uit bestaat. Het Interstedelijk Studenten Overleg trok in januari aan de bel over de masterselectie: dat vreesde voor universitaire ‘afvoerputjes’ waar alle afgewezenen zich zouden verzamelen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

3 Maart 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

3 Maart 2016