Vriendenboeken

18 Februari 2016

De universiteitsbibliotheek heeft een collectie met vriendenboeken online gezet. De zogeheten alba amicorum, meestal van voor 1800, werden aangelegd door (oud-)studenten van de Universiteit Leiden. Volgens de onderzoekers zijn ze een rijke bron voor cultuurhistorisch onderzoek, omdat ze bijvoorbeeld informatie geven over vriendschap en sociale netwerken in die tijd. De webtentoonstelling ‘Vrienden vereend. De Leidse verzameling alba amicorum’ is beschikbaar via de catalogus van de UB.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

18 Februari 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

18 Februari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

18 Februari 2016