Gemeentegeld

18 Februari 2016

De gemeenteraad heeft een streep gezet door het voorstel van D66-wethouder Robert Strijk om 400.000 euro te lenen aan de Biotech Training Facility (BTF). De nieuwe faciliteit opende vorige week en zal laboratoriumtrainingen verzorgen. Maar omdat een Europese subsidie nog niet binnen was, had het daar financiële hulp van de universiteit, gemeente en het Leids Universitair Medisch Centrum voor nodig. De universiteit en het LUMC kwamen over de brug met een rentedragende lening, maar de gemeenteraad verwees Strijk naar de bank. Mart Keuning van de ChristenUnie diende bovendien een motie van afkeuring in, wegens het solistische optreden van de wethouder. Deze werd door de hele oppositie gesteund.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

18 Februari 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

18 Februari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

18 Februari 2016