Meer vrouwelijke profs

27 Januari 2016

De streefcijfers voor vrouwelijke hoogleraren zijn bekend: in 2020 wil de Universiteit Leiden dat dertig procent van haar hoogleraren vrouwelijk is. Dit is gelijk aan het kritische percentage dat is opgesteld door de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren en het cijfer dat de EU hanteert. Het streefcijfer in Leiden ligt boven het landelijk gemiddelde van 25 procent. Directeur van wetenschapsvakbond VAWO Donald Pechler: ‘Een gelijk verdeling kost tijd, maar als universiteiten puur selecteren op kwaliteit en capaciteit, kan het niet anders dat in de toekomst er evenveel mannelijke en vrouwelijke hoogleraren zullen zijn.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

27 Januari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

27 Januari 2016