Masterselectie

20 Januari 2016

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft minister Bussemaker in een brief gevraagd om de toenemende masterselectie aan banden te leggen. De brief werd medeondertekend door alle Nederlandse universitaire studentenraden. Sinds 2014 is de wet op doorstroommasters – een master die vrij toegankelijk is voor studenten van een bepaalde bacheloropleiding – afgeschaft. Het ISO vreest dat er een wedloop ontstaat waarin universiteiten massaal selectie invoeren om niet als ‘afvoerputje’ te eindigen. De angst bestaat dat wie niet selecteert, de studenten met de laagste cijfers binnenhaalt, omdat zij nergens anders terechtkunnen. Dat zou de kwaliteit van de opleidingen niet ten goede komen. Het ISO wil dat er voor alle studenten met een bachelordiploma ook een plek is in een masteropleiding, omdat studenten met enkel een afgeronde universitaire bachelor relatief zwak staan op de arbeidsmarkt.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

20 Januari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

20 Januari 2016