'Betere verbinding tussen student en stad'

14 December 2015

De Gemeente Leiden, PKVV en de MASCQ hebben donderdag het samenwerkingsverband ‘Student en Stad’ ondertekend. Het doel van dit verband is een sterkere band tussen de verenigingen en de Leidse bevolking te creëren

Zo komt er een open sociëteitsdag, waarbij iedereen de vijf verenigingen kan bezoeken, en komt er speciaal voor studenten een Leidse cultuurkaart waarmee ze culturele instellingen kunnen bezoeken.

‘Studenten zijn al eeuwen onderdeel van onze stad. Ze zitten als het ware in het DNA van Leiden,’ aldus wethouder studentenzaken Robert Strijk. ‘Met jaarlijks 7.000 nieuwe studenten en ruim 30.000 in totaal houden ze de stad dynamisch en jong. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er een betere verbinding tot stand komt tussen de studenten en de stad.’

Ook krijgen studenten meer invloed op het beleid van de gemeente. Maaike van Vliet, assessor pers en publiciteit van de PKVV: ‘Studenten van de vijf grote verenigingen zullen een denktank vormen, die de gemeente gaat adviseren. En dan niet alleen op het gebied van studentenzaken, maar bijvoorbeeld ook over de algemene inrichting van de stad.’

De eerste gesprekken over precieze invulling van de denktank zijn net geweest. Begin volgend jaar moet de denktank daadwerkelijk bestaan om haar eerste adviezen te geven.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

14 December 2015